Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais

Itališka duona fokačija su įvairiais priedais
TV3 nuotr. / Itališka duona fokačija su įvairiais priedais

Kaip kepama nuo senovės Romos laikų kepama itališka fokačija (focaccia), laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo šefas italas Gian Luca Demarco. Dabar šios duonos galite išsikepti ir jūs.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su druska.

2. Mieles susmulkinkite ir apibarstykite cukrumi. Sudėkite į šiltą vandenį ir maišykite, kol ištirps. Tuomet įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

3. Po truputį pilkite vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišykite. Kai tešla tampa tinkama minkyti, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite. Tada sukamaisiais judesiais suformuokite rutulį ir įdėkite jį į miltais pabarstytą indą, gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti).

4. Skardą gausiai ištepkite aliejumi ir joje tolygiai paskirstykite iškilusią tešlą. Dar kartą palikite, kad pakiltų.

5. Tada pirštų galiukais gražiai paspaudykite visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstykite šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėliokite per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikite tuščią (ant jos jau iškepus užtepsite mėgstamo tepamo sūrio ir uždėsite vytinto Parmos kumpio).

6. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

7. Ką tik iškepusią apipilkite vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus), sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėkite likusius ingredientus, apibarstykite šviežiu rozmarinu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Perlinių kruopų košė su žirniais

Perlinių kruopų košė su žirniais 4 asm.

Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį. 

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais 4 asm.

Aromatingos daržovės ir pievagrybiai kilstelės paprasčiausią perlinių kruopų košę į kitą lygmenį, išbandykite!

Perlinių kruopų košė su morkomis

Perlinių kruopų košė su morkomis 2 asm.

Morkų gabaliukai ne tik pavers košę spalvingesne, bet ir suteiks papildomo salsvo skonio. 

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais 2 asm.

Perlinės kruopos – vienos populiariausių kruopų pasaulyje, iš jų pagaminta košė skani, soti, aromatinga. 

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė 10 asm.

Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Kvapnus ir minkštas medaus tortas

Kvapnus ir minkštas medaus tortas 12 asm.

Šį įspūdingą medaus tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Elžbieta Monkevič, VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė ir kulinarinių knygų autorė. 

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu 12 asm.

Tortą su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prieskonių gamintoja „Santa Maria“.

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką