Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Jogurtinis tortas su miško uogomis

Jogurtinis tortas su miško uogomis
Asmeninio albumo nuotr. / Jogurtinis tortas su miško uogomis

Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Cukrus 300 g 200 g biskvitui ir 100 g uogų sluoksniui
  • Sviestas 200 g minkšto; biskvitui
  • Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
  • Miltai 200 g biskvitui
  • Kepimo milteliai 1,5 arbat. š. biskvitui
  • Pienas 2 valg. š. biskvitui
  • Įvairios uogos 250 g įvairių šviežių; uogų sluoksniui. Ir dar pasilikite šiek tiek gervuogių ir šilauogių papuošimui
  • Želatina 30 g 10 g uogų sluoksniui ir 20 g jogurtiniam sluoksniui
  • Vanduo 115 ml 25 ml uogų sluoksniui ir 90 ml jogurtiniam sluoksniui
  • Jogurtas 300 g graikiško; jogurtiniam sluoksniui
  • Grietinėlė 400 g 300 g jogurtiniam sluoksniui ir 100 g torto apliejimui; ne mažiau nei 35 proc. riebumo
  • Sutirštintas pienas 200 g saldinto; jogurtiniam sluoksniui
  • Žalioji citrina 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys; jogurtiniam sluoksniui
  • Juodasis šokoladas 100 g torto apliejimui

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą (ingredientai nurodyti 20 cm skersmens tortui):

1. Cukrų ir sviestą išplakite iki baltos, purios konsistencijos. Kiaušinius atskirai šiek tiek išplakite ir plakinį po truputį, po porą šaukštų, pilkite į sviesto masę ir kaskart perplakite.

2. Miltus persijokite drauge su kepimo milteliais. Dalimis, maišant mentele, įmaišykite į tešlą.

3. Į paruoštą tešlą supilkite pieną ir išmaišykite.

4. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

5. Biskvitui iškepus jį ištraukite, leiskite jam 10 min. atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite formą, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.

6. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Pjaustykite tik po 6 valandų.

Pagaminkite uogų sluoksnį:

1. Želatiną užpilkite vandeniu, palikite apie 10 min. išbrinkti.

2. Uogas sutrinkite su cukrumi, sudėkite vandens vonelėje ištirpintą želatiną, išmaišykite, palikite atvėsti.

 

Pagaminkite jogurtinį sluoksnį:

1. Kremui graikišką jogurtą sumaišykite su kondensuotu pienu, žaliosios citrinos sultimis, žievele.

2. Želatiną užpilkite karštu vandeniu, ištirpinkite ir truputį atvėsinkite.

3. Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje.

4. Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito paskleiskite kremo, į vidurį dėkite pusę uogų tyrės, dėkite kitą biskvitą, dar tyrės ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu ir aptepkite kremu.

2. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.

3. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti. Apipilkite torto šonus, puoškite uogomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką