Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Jogurtinis tortas su miško uogomis

Jogurtinis tortas su miško uogomis
Asmeninio albumo nuotr. / Jogurtinis tortas su miško uogomis

Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Cukrus 300 g 200 g biskvitui ir 100 g uogų sluoksniui
  • Sviestas 200 g minkšto; biskvitui
  • Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
  • Miltai 200 g biskvitui
  • Kepimo milteliai 1,5 arbat. š. biskvitui
  • Pienas 2 valg. š. biskvitui
  • Įvairios uogos 250 g įvairių šviežių; uogų sluoksniui. Ir dar pasilikite šiek tiek gervuogių ir šilauogių papuošimui
  • Želatina 30 g 10 g uogų sluoksniui ir 20 g jogurtiniam sluoksniui
  • Vanduo 115 ml 25 ml uogų sluoksniui ir 90 ml jogurtiniam sluoksniui
  • Jogurtas 300 g graikiško; jogurtiniam sluoksniui
  • Grietinėlė 400 g 300 g jogurtiniam sluoksniui ir 100 g torto apliejimui; ne mažiau nei 35 proc. riebumo
  • Sutirštintas pienas 200 g saldinto; jogurtiniam sluoksniui
  • Žalioji citrina 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys; jogurtiniam sluoksniui
  • Juodasis šokoladas 100 g torto apliejimui

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą (ingredientai nurodyti 20 cm skersmens tortui):

1. Cukrų ir sviestą išplakite iki baltos, purios konsistencijos. Kiaušinius atskirai šiek tiek išplakite ir plakinį po truputį, po porą šaukštų, pilkite į sviesto masę ir kaskart perplakite.

2. Miltus persijokite drauge su kepimo milteliais. Dalimis, maišant mentele, įmaišykite į tešlą.

3. Į paruoštą tešlą supilkite pieną ir išmaišykite.

4. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

5. Biskvitui iškepus jį ištraukite, leiskite jam 10 min. atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite formą, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.

6. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Pjaustykite tik po 6 valandų.

Pagaminkite uogų sluoksnį:

1. Želatiną užpilkite vandeniu, palikite apie 10 min. išbrinkti.

2. Uogas sutrinkite su cukrumi, sudėkite vandens vonelėje ištirpintą želatiną, išmaišykite, palikite atvėsti.

 

Pagaminkite jogurtinį sluoksnį:

1. Kremui graikišką jogurtą sumaišykite su kondensuotu pienu, žaliosios citrinos sultimis, žievele.

2. Želatiną užpilkite karštu vandeniu, ištirpinkite ir truputį atvėsinkite.

3. Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje.

4. Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito paskleiskite kremo, į vidurį dėkite pusę uogų tyrės, dėkite kitą biskvitą, dar tyrės ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu ir aptepkite kremu.

2. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.

3. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti. Apipilkite torto šonus, puoškite uogomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką