Dabar populiaru
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Jogurtinis tortas su miško uogomis

Jogurtinis tortas su miško uogomis
Asmeninio albumo nuotr. / Jogurtinis tortas su miško uogomis

Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Cukrus 300 g 200 g biskvitui ir 100 g uogų sluoksniui
  • Sviestas 200 g minkšto; biskvitui
  • Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
  • Miltai 200 g biskvitui
  • Kepimo milteliai 1,5 arbat. š. biskvitui
  • Pienas 2 valg. š. biskvitui
  • Įvairios uogos 250 g įvairių šviežių; uogų sluoksniui. Ir dar pasilikite šiek tiek gervuogių ir šilauogių papuošimui
  • Želatina 30 g 10 g uogų sluoksniui ir 20 g jogurtiniam sluoksniui
  • Vanduo 115 ml 25 ml uogų sluoksniui ir 90 ml jogurtiniam sluoksniui
  • Jogurtas 300 g graikiško; jogurtiniam sluoksniui
  • Grietinėlė 400 g 300 g jogurtiniam sluoksniui ir 100 g torto apliejimui; ne mažiau nei 35 proc. riebumo
  • Sutirštintas pienas 200 g saldinto; jogurtiniam sluoksniui
  • Žalioji citrina 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys; jogurtiniam sluoksniui
  • Juodasis šokoladas 100 g torto apliejimui

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą (ingredientai nurodyti 20 cm skersmens tortui):

1. Cukrų ir sviestą išplakite iki baltos, purios konsistencijos. Kiaušinius atskirai šiek tiek išplakite ir plakinį po truputį, po porą šaukštų, pilkite į sviesto masę ir kaskart perplakite.

2. Miltus persijokite drauge su kepimo milteliais. Dalimis, maišant mentele, įmaišykite į tešlą.

3. Į paruoštą tešlą supilkite pieną ir išmaišykite.

4. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

5. Biskvitui iškepus jį ištraukite, leiskite jam 10 min. atvėsti formoje, švelniai apibraukite kraštelius peiliu, atsekite formą, padėkite vėsti ant grotelių, nuimkite formos dugną.

6. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Pjaustykite tik po 6 valandų.

Pagaminkite uogų sluoksnį:

1. Želatiną užpilkite vandeniu, palikite apie 10 min. išbrinkti.

2. Uogas sutrinkite su cukrumi, sudėkite vandens vonelėje ištirpintą želatiną, išmaišykite, palikite atvėsti.

 

Pagaminkite jogurtinį sluoksnį:

1. Kremui graikišką jogurtą sumaišykite su kondensuotu pienu, žaliosios citrinos sultimis, žievele.

2. Želatiną užpilkite karštu vandeniu, ištirpinkite ir truputį atvėsinkite.

3. Grietinėlę išplakite atskirame dubenyje.

4. Į jogurto masę palengva nuolat maišydami supilkite želatiną, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, ant biskvito paskleiskite kremo, į vidurį dėkite pusę uogų tyrės, dėkite kitą biskvitą, dar tyrės ir likusio kremo. Uždenkite likusiu biskvitu ir aptepkite kremu.

2. Dėkite tortą į šaldytuvą nakčiai sustingti.

3. Šokoladinį glajų ruoškite taip: ištirpinkite viską dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti. Apipilkite torto šonus, puoškite uogomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką