TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 28
Jau įvertinote šį receptą

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
Astos Černės nuotr. / Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sviestas 115 g 100 - keksiukams ir 15 - įdarui
  • Juodasis šokoladas 400 g 100 - keksiukams, 150 - įdarui ir 150 - kremui
  • Kakava 40 arbat. š. miltelių - keksiukams
  • Miltai 140 g keksiukams
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. keksiukams
  • Druska 1 arbat. š. ¼ - keksiukams
  • Kiaušiniai 2 vnt. didelių arba 3 mažų - keksiukams
  • Cukrus 150 g keksiukams
  • Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. 1 arbat. š - keksiukams ir ½ - įdarui
  • Jogurtas 125 ml vanilinio arba pieno - keksiukams
  • Kava 100 ml stiprios paruoštos - sulaistymui
  • Likeris 40 ml 30 - kreminio kavos - sulaistymui ir 1 valg. š. - įdarui (nebūtina)
  • Grietinėlė 310 ml 125 - riebios - įdarui ir 185 - riebios, plakamos - kremui
  • Žemės riešutų sviestas: (kremui) 175 g

Kaip gaminti

Kaip kepti keksiukus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
  2. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t. y. padarykite „garų vonelę“.
  3. Kaitinkite šokoladą ir sviestą maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  4. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
  5. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  8. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Paruoškite įdarą

  1. Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukai.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
  3. Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  5. Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

Paruoškite kremą

  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
  4. Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

Formuokite keksiukus

  1. Atvėsusių keksiukų centre mažu šakšteliu išskobkite duobutes.
  2. Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
  3. Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
  4. Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
  5. Patiekite. Skanaus!

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais 6 asm.

Šio skanėsto net nereikia kepti, tad pagaminsite greitai. Tik turėkite kantrybės palaukti, kol jie susitings šaldytuve. 

Sausainiai su spragintais kukurūzais

Sausainiai su spragintais kukurūzais 6 asm.

Įdomūs, netikėti, tačiau kartu – visaverčiai sausainių šeimos nariai, taip galima pavadinti šį desertą.

Keptas sviestinis moliūgas

Keptas sviestinis moliūgas 2 asm.

Miško žvėrysPilkas ir tamsias dienas tikrai praskaidrina ryškus maistas. Moliūgai tam ypač tinka. O jei juos paruošite švediška „hasselback technika“, visų valgančiųjų veidai tikrai nušvis iš susidomėjimo.

Maroku dvelkiančios sūdytos citrinos

Maroku dvelkiančios sūdytos citrinos 4 asm.

Sūdytos citrinos – Pietų Azijos ir Šiaurės Afrikos produktas. Šimtmečių patikrintas konservavimo būdas atsirado ne iš gurmaniškų eksperimentų, o dėl tos paprastos priežasties: norint turėti šių vaisių ir ne sezono metu.

Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais

Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais 4 asm.

Strelkabelka.ltOrkaitėje kepti pastarnokai yra vienas universalesnių dalykų, kuris tinka prie daug ko – ir prie keptos menkės paprastuoju būdu, ir prie lašišos žemoj temperatūroj, ir ypač tinka prie keptos vištos.

Humusas su džiovintais pomidorais

Humusas su džiovintais pomidorais 4 asm.

Humusas, užkandis iš avinžirnių ir sezamų pastos, pastaraisiais metais užkariavo daugybės gero maisto gerbėjų visame pasaulyje simpatijas. Nieko keista – jis maistingas, nesunkai paruošiamas, o galimybių, kuo jį skaninti ir su kuo valgyti – daugybė. Džiovintais pomidorais gardinto humuso receptu dalijasi Druskininkuose įsikūręs restoranas „Toli Toli“

Klasikinis varškės pyragas

Klasikinis varškės pyragas 6 asm.

Norint, kad varškės pyragas visada pavyktų, prisiminkite, jog varškę reikia pertrinti per sietelį – tuomet neliks stambių jos gabaliukų. Varškė itin dera su įvairiais vaisiais – obuoliais, kriaušėmis, persikais ar ananasais, todėl virtuvėje drąsiai improvizuokite.

Nesaldus prancūziškas alyvuogių pyragas

Nesaldus prancūziškas alyvuogių pyragas 6 asm.

Pyragas gali būti ne tik saldus, bet ir sodrus, pikantiškas, tiksiantis kaip originalus užkandis. 

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu 8 asm.

Mėlynės ir baltasis šokoladas – tobulas derinys. Uogas galite naudoti ne tik šviežias, bet taip pat ir šaldytas. 

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas 8 asm.

Cukinijos šiame pyrage „pasislepia“, tačiau jų vaidmuo svarbus – jos suteikia lengvumo ir drėgmės. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką