Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi

„Suplyšusi“ duona su priedais
Vida Press nuotr. / „Suplyšusi“ duona su priedais

Seniai žinoma, kad skaniausiems užkandžiams dažnai tereikia vos kelių produktų, o jų paruošimas – itin paprastas. Jokia išimtis ir ši „suplyšusi“ duona!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Duona 1 vnt. apvalus kepalėlis šviesios duonos puriu, minkštu vidumi ir traškia plutele
  • Sviestas 80 g
  • Obuoliai 1 vnt. padalintas ketvirčiais, be sėklų, supjaustytas plonomis riekelėmis
  • Medus 2 valg. š.
  • Bri sūris 150 g supjaustyto plonomis riekelėmis
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Čiobreliai 3 vnt. šakelės šviežio
  • Rozmarinai 2 vnt. šakelės šviežio

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo formą, kurioje tilptų duona, išklokite kepimo popieriumi.

2. Nedideliame prikaistuvyje ar dubenėlyje, įdėtame į didesnį dubenį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite sviestą, suberkite į jį kapotas žoleles ir gerą žiupsnį druskos.

3. Imkite aštrų peilį, skirtą duonai raikyti ir darykite kepaliuko paviršiuje gilius pjūvius skersai, o tada išilgai, būkite atidūs ir neperpjaukite iki pat apatinės plutos. Turite gauti kepaliuką, kurios viršus supjaustytas kvadratėliais.

4. Kepliuką švelniai spustelėkite, kad tarpai tarp kvadratėlių atsivertų ir apšlakstykite visą viršų žalumynais paskanintu sviestu.

 

5. Į pjūvius pridėliokite obuolių ir sūrio riekelių, jei tik įmanoma, tegul kuo daugiau jų būna užpildyta.

6. Galiausiai pašlakstykite kepaliuko viršų skystu medumi ir dėkite kepti. Kepkite 10–15 min. – kol viršus apskrus, o sūris bus išsilydęs. Jei duona itin greit skrunda, o sūris dar neišsilydė, galite ją pridengti folija.

7. Išimkite iš orkaitės ir tiekite iškart, kol sūris dar karštas, beveik burbuliuojantis, o duona bei obuoliai šilti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais

Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais 4 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt)Kokybiškų cukinijų blynų paslaptis – gerai nusunktos tarkuotos cukinijos, kuo daugiau jų sulčių nutekės, tuo gražesni ir gardesni bus blynai. Cukinijų blynai patys savaime nėra labai išraiškingo skonio, todėl juos dažniausiai papildau kitomis daržovėmis: raudonieji svogūnai ir kukurūzai jiems suteikia saldumo bei pikantiškumo.

Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

Konservuotu tunu įdarytos cukinijos 2 asm.

Kiek neįprastą populiariųjų cukinijų receptą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė italų kilmės virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

 

 

Saldus pomidorų džemas

Saldus pomidorų džemas 6 asm.

Jei jau prigaminote gausybę pomidorų patiekalų, gal metas išmėginti ir šį tą egzotiškesnio? Ypač, kad rezultatu džiaugsitės ir tada, kai pomidorų sezonas bus pasibaigęs.

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais 4 asm.

Kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!

Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais

Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Varškės (arba sūrio, angl. cheesecake) tortai visais laikais buvo ir bus švenčių klasika, tobulieji kepiniai, kurie visiems visada pavyksta, juos mėgsta maži ir dideli. Kepant varškės pyragus kaskart galima išgauti vis kitokius skonius, jei pabodęs klasikinis variantas. Skaniausias šis kepinys rytojaus dieną, kai visi skoniai susimaišo, o pastovėjęs šaldytuve jis įgauna pjaustymui tinkamą konsistenciją.

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis 10 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt):  Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis

Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai yra blynai, be kurių neįsivaizduoju praeinančios nė vienos savaitės. Ne, nepiktnaudžiauju kasdien, bet jau nuo savaitės vidurio imu laukti savaitgalio, nes žinau, kad būtent tokius pusryčius sau pasidovanosiu. 

Keptas pomidorų, fetos ir alyvuogių užkandis

Keptas pomidorų, fetos ir alyvuogių užkandis 4 asm.

Šis nesudėtingas, bet šarmingas patiekalas akimirksniu nukels prie Viduržemio jūros. Be pomidorų jums reikės fetos, alyvuogių ir dar kelių paprastų ingredientų.

Tikras vengriškas jautienos guliašas

Tikras vengriškas jautienos guliašas 6 asm.

Kai turite jautienos, pomidorų bei paprikų, būtų tikra nuodėmė neišsivirti guliašo. Tiršto, kreminio, ne kokio „birzgaliuko“, o ir prireiks jam vos kelių ingredientų, visa kita padarys puodas ir karštis.

Perlinio kuskuso salotos su kaulavaisiais ir braškėmis

Perlinio kuskuso salotos su kaulavaisiais ir braškėmis 4 asm.

Miško žvėrysŠios salotos puikios ir šiltos, ir šaltos. Galima valgyti jas vienas, galima patiekti kaip garnyrą prie paukštienos kepsnių, ypač tinka prie anties. Galima keisti kruopas, galima keisti vaisius, galima keisti prieskonius ir žoleles. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką