Dabar populiaru
1 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Keptas ešerys iš restorano „Onorė“

Ešerys su sviesto padažu ir daržovėmis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Ešerys su sviesto padažu ir daržovėmis

Sviesto ir kaparėlių padažu pagardintas keptas ešerys su daržovėmis –puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jo autorius – šefas Bernardas Anužis iš Palangoje veikiančio šeimyninio restorano „Onorė“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  • Keptuvėje iškepkite ešerio filė: įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite žuvį odele į apačią ir kepkite, kol maždaug 70–80 proc. žuvies iš šonų pabals, t.y. bus iškepusi, liks tik viduriukas. Tada apverskite ir pakepkite dar minutę, o tada pabarstykite druska, pipirais.
  • Kitoje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir dėkite agurkų bei cukinijų riekes – kepkite 3–4 min. iš abiejų pusių, kol lengvai karamelizuosis, pasūdykite, ant agurkų uždėkite truputį medaus. Išimkite cukinijas ir agurkus iš keptuvės, o į ją įpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite smidrus – tegul jie pakepa 3–4 min.
  • Išėmę smidrus, keptuvėje likusią glazūrą naudokite kaip pagrindą padažui: įdėkite porą šaukštų sviesto, įberkite saujelę kaparėlių ar kaparių ir nuolat maišykite. Nuėmę nuo ugnies dar įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įdėkite šiek tiek medaus – jis „nugesins“ rūgštumą ir subalanduos skonius. Pasak Bernardo, gausite tikra anglišką klasiką – sviesto padažą su kaparėliais
  • Bernardas į lėkštę su žuvimi ir daržovėmis bei padažu dėjo dar porą priedų – sausoje keptuvėje padeginto šalotinio svogūno gabalėlius ir šiek tiek svieste kepintų grybų (galima kepinti tokius, kokius labiausiai mėgstate). Galiausiai patiekalas paskanintas krapais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką