Dabar populiaru
1 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 25
Jau įvertinote šį receptą

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše
Recepto autoriaus nuotr. / Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiauliena 150 g išpjova - kiaulienos kepsniams
  • Sviestas 45 g 30g kepimui - kiaulienos kepsniams ir 15g - žirneliams
  • Šoninė 15 g šalto rūkymo - kiaulienos kepsniams
  • Bazilikai 1 žiupsnelis violetiniai lapeliai - kiaulienos kepsniams
  • Bulvės 4 g bulvių košei
  • Parmezano sūris 1 valg. š. bulvių košei
  • Pesto padažas 2 valg. š. Bulvių košei
  • Prieskoniai 1 sauja Česnakas, svogūnas, raudonas vynas, lauro lapai, penkių rūšių pipirai, medus, kmynai, druska, dž. bazilikas, raudonėlis - kepsnių marinavimui
  • Balto vyno padažas:(4- 5 - padažui) 4 valg. š.
  • Krienai 1 valg. š. padažui
  • Romas 1 valg. š. baltas - padažui
  • Žirniai 4 valg. š. 4 - 5 - saldūs žalieji
  • Svogūnai 15 g žirneliams
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Pipirai 1 žiupsnelis baltieji

Kaip gaminti

  1. Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą.
  2. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus.
  3. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite.
  4. Gerai permaišykite, uždenkite ir palikite pusę paros marinuotis.
  5. Išsimarinavusią mėsą nuvalykite nuo prieskonių, apkepkite įkaitintoje keptuvėje, svieste, pasūdykite.
  6. Apkepę pašaukite į orkaitę į 120 laipsnių karštį, maždaug 15-30 minučių.
  7. Svarbu neperkepti, kad mėsa būtų sultinga, gražios rausvos spalvos. Kepdami orkaitėje, vis pašlakstykite sviestu.
  8. Bulvių košė. Į karštą, skanią bulvių košę įberkite tarkuoto „Parmezano“ sūrio, įdėkite „Pesto“ padažo ir gerai išmaišykite iki purumo.
  9. Padažas. Į verdantį balto vyno padažą įdėkite krienų.
  10. Maždaug 5 minutes dar pakaitinkite. Įpilkite balto romo, dar minutę pakaitinkite, nuimkite nuo ugnies ir gerai pertrinkite elektriniu trintuvu, perkoškite per sietą.
  11. Prieš serviruodami užvirkite ir dar kartą gerai išplakite, kad padažas būtų purus.
  12. Žirneliai. Svieste apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps minkšti. Sudėkite žaliuosius žirnelius.
  13. Jei jie yra šaldyti, tai prieš tai juos atšildykite, perpildami šaltu vandeniu. Pasūdykite, pabarstykite traiškytais baltaisiais pipirais.
  14. Kepkite maždaug 3-5 minutes.
  15. Traški kiauliena ir baziliko traškučiai. Šalto rūkymo šoninę supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių karštyje, kol kiauliena taps traški.
  16. Iškepusią kiaulieną labai smulkiai supjaustykite, sutraiškykite.
  17. Išdžiovinkite violetinio baziliko lapelius taip, kad jie išlaikytų savo formą.
  18. Prieš serviruojant sausus lapelius pamirkykite alyvuogių aliejuje.
  19. Serviruojame. Pašildytoje lėkštėje gražiai sudėkite žalią bulvių koše.
  20. Su dujine lempa ją apdeginkite iš visų pusių – taip bus gražiau, geresnis skonis.
  21. Per viduriuką sudėkite saldžius žaliuosius žirnelius, o ant viršaus sultingą, supjaustytą kiaulienos išpjovą bei užpilkite kreminiu krienų padažu.
  22. Pabarstykite traiškyta kiauliena ir papuoškite džiovintais baziliko lapeliais.
  23. Rekomendacijos. Orkaitėje kepdami mėsą rinkitės neaukštą temperatūrą.
  24. Žirnelius rinkitės geros kokybės, minkštus, saldžius, neperaugusius.
  25. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Jakitori“ (japoniškai 焼き鳥, paraidžiui „kepta paukštiena“) – japoniškas vištienos patiekalas, tinkantis pavasarėjančiai Lietuvai ir pradedantiems kepsnių sezoną. Jį galima kepti ir ant kepsninės, ir orkaitėje. Dabar Lietuvoje visko gausi – net bambukinių iešmelių. Bus visai kaip Japonijoje.

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais 8 asm.

Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro. Receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Varškės pyragas, idealiai tinkantis Velykoms

Varškės pyragas, idealiai tinkantis Velykoms 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

 

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis 6 asm.

Geram brauniui daug nereikia: vos 10 min. paruošimo ir 25–30 min. orkaitėje. 

 

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai 2 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Žemoje temperatūroje keptus burokėlius ar kitas daržoves galite naudoti kaip garnyrus prie mėsos ir žuvies patiekalų, kaip sudėtinę dalį salotoms arba valgyti pasibarsčius ant viršaus, pavyzdžiui, ožkos sūrio ir skrudintų riešutų.

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi 4 asm.

Puikus vienos skardos karštas patiekalas šventiniam stalui. Ypatingo skonio mėsai suteikia glajus.

 

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos 4 asm.

Tai gaivesnė, ryškesnė, šiek tiek sveikesnė tradicinės mišrainės versija.

 

Įdarytos kiaušinių puselės su „prosciutto“ traškučiu

Įdarytos kiaušinių puselės su „prosciutto“ traškučiu 6 asm.

Šis elegantiškas užkandis tinka ne tik šventinę dieną, bet ir rytą po jos, kuomet ant stalo lieka daug nesuvalgytų virtų kiaušinių.

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kokosai – pavojingas riešutas, mat kasmet pasaulyje ši krentanti palmės bomba užmuša apie 150 žmonių. Bet jis gali ir išgelbėti gyvybes – anot įvairių šaltinių, Antrajame pasauliniame kare Ramiajame vandenyne šviežias kokoso vanduo, esant būtinybei, būdavo perpilamas sužeistiems kariams vietoj kraujo. Kol kas Lietuvoje kokoso riešutai ant galvų nekrenta ir jie labiau tinkami gastronomijai. Kaip ir šiame tradiciniame azijietiškame deserte.

Žymės: desertas, Kokosai
Neminkyta duona su ruginiais miltais

Neminkyta duona su ruginiais miltais 4 asm.

Duonos kepimas namuose pastaraisiais metais yra „ant bangos“. Tai nestebina, nes savo rankomis suformavus ir iškepus kepaliuką duonos, apima neprilygstamas pasididžiavimo savimi džiaugsmas, o kur dar pats kepinys – kvapnus, traškia plutele ir minkštu vidumi. Išsikepkite duonos, kuriai prireiks gana ilgos fermentacijos, tačiau neturėsite jokio vargo su tešlos minkymu! Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką