Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 32
Jau įvertinote šį receptą

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
  2. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius.
  3. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite.
  4. Kriaušes sutarkuokite stambia tarka, jei išsiskiria daug sulčių jas nupilkite.
  5. Sviestą ištirpinkite, palikite kelioms minutėms atvėsti.
  6. Šiltą sviestą sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol taps vientisa mase.
  7. Tuomet, po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami sudėkite tarkuotas kriaušes, supilkite pasukas.
  8. Į tešlą po truputį suberkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  9. Tešlą sukrėskite į formeles, keksiukų viršų apibarstykite riešutais ir juos dėkite kepti, bet vos tik įdėjus keksiukus į orkaitę temperatūrą sumažinkite iki 190 laipsnių.
  10. Keksiukus kepkite ~25 minutes.
 
*Jau paruoštų miltų kepiniams galite nusipirkti kai kuriuose prekybos centruose, bet aš juos pasigaminu pati: 
 
Pamatuojama 1 stiklinė miltų, iš jos išimami du šaukštai miltų ir vietoj jų įdedami du šaukštai kukurūzų krakmolo. Miltų ir krakmolo mišinys persijojamas penkis kartus (taip, penkis kartus -  taip viskas gerai išsimaišys, miltų tekstūra taps daug tolygesnė ir vientisesnė).
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais

Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais 4 asm.

Išbandykite lengvos, aromatingos azijietiškos sriubos receptą, kuriuo dalijasi virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi 4 asm.

Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!

 

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai 6 asm.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės triufeliai gali tapti ir puikia šventinio stalo puošmena, ir saldžia dovana. 

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu 6 asm.

Lietuviams taip gerai pažįstamą ir mėgstamą kiaulienos nugarinę šiame Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės („Ant medinės lentelės“) recepte nuostabiai papildo apelsininis padažas.

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis 6 asm.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė („Ant medinės lentelės“): Sūrio rutulys galėtų būti visai neįdomus ir paprastas užkandis, bet apvoliotas smulkintose pistacijose, karijų riešutuose, spanguolėse ir česnako laiškuose kuria visai kitokį įspūdį

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi 6 asm.

Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Putpelės mane sužavėjo dar keliaujant po Prancūziją. Miniatiūrinis paukštelis, kuris telpa į vyriškos rankos saują, atrodo, turės vien vaizdą, ir jokios mėsos pasistotinimui, tačiau anaiptol taip nėra! Tad tiems, kas šventes švnčia mažesnėje kompanijoje, o ir tiems, ko negąsdina riebaluotos rankos ir kauliukų dorojimas, šis patiekalas tikrai patiks.

 

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis 6 asm.

Gaivus pyragas su apelsinais ir citrinom, saldintas kokosų cukrum, su speltos miltais ir citrininiu kokosų sviesto glajumi. O šventinį akcentą suteikia su citrusais tobulai derančios aguonos!  Receptu dalinasi tinklaraštis  Follow your spoon

 

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis 6 asm.

Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką