Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 32
Jau įvertinote šį receptą

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
  2. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius.
  3. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite.
  4. Kriaušes sutarkuokite stambia tarka, jei išsiskiria daug sulčių jas nupilkite.
  5. Sviestą ištirpinkite, palikite kelioms minutėms atvėsti.
  6. Šiltą sviestą sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol taps vientisa mase.
  7. Tuomet, po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami sudėkite tarkuotas kriaušes, supilkite pasukas.
  8. Į tešlą po truputį suberkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  9. Tešlą sukrėskite į formeles, keksiukų viršų apibarstykite riešutais ir juos dėkite kepti, bet vos tik įdėjus keksiukus į orkaitę temperatūrą sumažinkite iki 190 laipsnių.
  10. Keksiukus kepkite ~25 minutes.
 
*Jau paruoštų miltų kepiniams galite nusipirkti kai kuriuose prekybos centruose, bet aš juos pasigaminu pati: 
 
Pamatuojama 1 stiklinė miltų, iš jos išimami du šaukštai miltų ir vietoj jų įdedami du šaukštai kukurūzų krakmolo. Miltų ir krakmolo mišinys persijojamas penkis kartus (taip, penkis kartus -  taip viskas gerai išsimaišys, miltų tekstūra taps daug tolygesnė ir vientisesnė).
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Sviestas su džiovintais grybais

Sviestas su džiovintais grybais 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai aromatingas ir skonio pilnas sviestas, tinkantis sumuštiniams, kepsniams. Recepto autorė, kanadiečių šefė ir knygų rašytoja Jennnifer McLagan, siūlo šiuo sviestu pagardinti taip pat ir omletus, sriubas, net sūrius.

Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais

Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais 2 asm.

Tai tikrų tikriausia klasika, nes bananai ir riešutų sviestas dera tobulai. Skrebutis patiks ir mažiems, ir didesniems švelniai saldžių pusryčių mėgėjams.

 

Tortilijos su kalakutiena ir kopūstais

Tortilijos su kalakutiena ir kopūstais 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pupelių, morkų ir grybų mišrainė, tinkanti kūčioms ar Kalėdoms

Pupelių, morkų ir grybų mišrainė, tinkanti kūčioms ar Kalėdoms 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ar žinote, kas yra šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama šabalbonų mišrainė. Paprasta padaryti, skani valgyti.

Morkų pyragas be kviečių miltų ir be cukraus

Morkų pyragas be kviečių miltų ir be cukraus 6 asm.

Morkų patiekalais lengva praturtinti mitybą, nes dauguma receptų yra išties paprasti. Kaip tik toks yra ir šio puikaus pyrago, kurį paruošite ir iškepsite per valandą. 

 

Anties krūtinėlė su karamelizuotais svogūnais

Anties krūtinėlė su karamelizuotais svogūnais 4 asm.

„Visuomet sakau, kad geriau kokybė, o ne kiekybė, todėl šventinėms vaišėms pakanka kelių nesudėtingai paruošiamų ir skanių patiekalų“, – sako kulinaras Gian Luca Demarco ir dalinasi šventiniu, tačiau nesudėtingu receptu.

 

Kalėdinės šokoladinės sezamų žvaigždės be sviesto ir kiaušinių

Kalėdinės šokoladinės sezamų žvaigždės be sviesto ir kiaušinių 5 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kad dienos iki Kalėdų taptų jaukesnės, o švenčių laukimas neprailgtų, kviečiu namus iškvėpinti skaniausiais sausainių kvapais. Tai sausainiai, kuriems iškepti neprireiks nei kiaušinių, nei sviesto. Sezamu pasta tahini juose puikiai pakeičia sviestą. Su ja paruošta tešla būna ypač patogi darbui ir net primena modeliną. O lengvas sausainių gaminimas – jau pusė malonumo! Šiuos patariu paprasčiausiai apšlakstyti tirpintu šokoladu ir apibarstyti baltosiomis sezamų sėklomis.

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena 4 asm.

Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Gera žinia ta, jog dalį patiekalų išties nesunkiai galima pasiruošti patiems! Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis 8 asm.

Mieliniai kepiniai su aguonomis – tikrų tikriausia lietuviška Kalėdų stalo klasika. Išbandykite puikų receptą iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

 

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais 6 asm.

Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai, jus sudomins nuostabus receptas iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką