Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Makaronų salotos su keptais pomidorais

Makaronų salotos
Vida Press nuotr. / Makaronų salotos

Lengvas patiekalas, kurį siūlome pasiruošti, tiks ir savaitgalio vakarienei, ir įsidėti pietums būsimai darbo dienai.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia iškepkite pomidoriukus. Nuplaukite juos, perpjaukite pusiau, dėkite ant alyvuogių aliejumi pateptos kepimo skardos pjūviu į viršų. Pabarstykite druska, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti į iki 150°C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 70–80 min., kol pomidoriukai taps susiraukšlėję, šiek tiek padžiuvę, bet dar nevisiškai išsausėję.

2. Atidėkite iškepusius pomidoriukus, kad atvėstų.

3. Paruoškite užpilą. Ant pjaustymo lentelės sukapokite česnaką, užberkite šie tiek druskos, pipirų, suberkite raudonėlį ir pakapokite peiliu, kol gausite žalią kvapnią masę. Perdėkite ją į nedidelį dubenėlį, užpilkite aliejumi, citrinos sultimis, actu ir viską gerai išmaišykite. Jei reikia, koreguokite skonį – turite gauti intensyvų pagardą, kurio skonio užtektų produktams, kuriuos užpilsite.

4. Į didelį dubenį suberkite išvirtus makaronus, keptus pomidoriukus, suberkite trupintą sūrį, alyvuoges, kepintus kedrų riešutus, labai švelniai išmaišykite. Užpilkite raudonėlių užpilu, vėl permaišykite ir galiausiai pabarstykite baziliku. Ragaukite, ar netrūksta druskos ir/ar pipirų.

5. Salotos gali būti valgomos iškart, tačiau šaldytuve jos sėkmingai išbus dar porą dienų nuo pagaminimo.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Morkų pyragas be kviečių miltų ir be cukraus

Morkų pyragas be kviečių miltų ir be cukraus 6 asm.

Morkų patiekalais lengva praturtinti mitybą, nes dauguma receptų yra išties paprasti. Kaip tik toks yra ir šio puikaus pyrago, kurį paruošite ir iškepsite per valandą. 

 

Anties krūtinėlė su karamelizuotais svogūnais

Anties krūtinėlė su karamelizuotais svogūnais 4 asm.

„Visuomet sakau, kad geriau kokybė, o ne kiekybė, todėl šventinėms vaišėms pakanka kelių nesudėtingai paruošiamų ir skanių patiekalų“, – sako kulinaras Gian Luca Demarco ir dalinasi šventiniu, tačiau nesudėtingu receptu.

 

Kalėdinės šokoladinės sezamų žvaigždės be sviesto ir kiaušinių

Kalėdinės šokoladinės sezamų žvaigždės be sviesto ir kiaušinių 5 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kad dienos iki Kalėdų taptų jaukesnės, o švenčių laukimas neprailgtų, kviečiu namus iškvėpinti skaniausiais sausainių kvapais. Tai sausainiai, kuriems iškepti neprireiks nei kiaušinių, nei sviesto. Sezamu pasta tahini juose puikiai pakeičia sviestą. Su ja paruošta tešla būna ypač patogi darbui ir net primena modeliną. O lengvas sausainių gaminimas – jau pusė malonumo! Šiuos patariu paprasčiausiai apšlakstyti tirpintu šokoladu ir apibarstyti baltosiomis sezamų sėklomis.

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena 4 asm.

Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Gera žinia ta, jog dalį patiekalų išties nesunkiai galima pasiruošti patiems! Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis 8 asm.

Mieliniai kepiniai su aguonomis – tikrų tikriausia lietuviška Kalėdų stalo klasika. Išbandykite puikų receptą iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

 

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais 6 asm.

Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai, jus sudomins nuostabus receptas iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

Šokoladinis varškės vyniotinis

Šokoladinis varškės vyniotinis 6 asm.

Išbandykite skanėstą, kuris primena daugelio mėgstamą „Kuršėnų“ vyniotinį. Jo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.

 

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam patiekalui svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo jos dydžio, paukščio užteks 4-6 asmenims. 

 

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Peru šis patiekalas labiau prisikiriamas afrikietiškam paveldui, nes vergovės laikais vergams dažnai atitekdavo tie jautienos produktai, kurių nevalgydavo plantatoriai. Taip atsirado gardūs patiekalai iš jautienos vėdarų, skrandžio, širdies ar liežuvio.

Šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti, visų produktų gausite Lietuvoje. Svarbiausia – atmatuoti aštrumą pagal jūsų skonį.

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais

Riešutų kremas su kriaušėmis, gervuogėmis ir lazdyno riešutais 2 asm.

FeedMySister.comLengvas desertas arba alternatyva savaitgalio pusryčiams. Riešutų kremas, saldi kriaušė ir gervuogės, kurias galite keisti šilauogėmis, jei sunku rasti.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką