Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Makaronų salotos su keptais pomidorais

Makaronų salotos
Vida Press nuotr. / Makaronų salotos

Lengvas patiekalas, kurį siūlome pasiruošti, tiks ir savaitgalio vakarienei, ir įsidėti pietums būsimai darbo dienai.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia iškepkite pomidoriukus. Nuplaukite juos, perpjaukite pusiau, dėkite ant alyvuogių aliejumi pateptos kepimo skardos pjūviu į viršų. Pabarstykite druska, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti į iki 150°C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 70–80 min., kol pomidoriukai taps susiraukšlėję, šiek tiek padžiuvę, bet dar nevisiškai išsausėję.

2. Atidėkite iškepusius pomidoriukus, kad atvėstų.

3. Paruoškite užpilą. Ant pjaustymo lentelės sukapokite česnaką, užberkite šie tiek druskos, pipirų, suberkite raudonėlį ir pakapokite peiliu, kol gausite žalią kvapnią masę. Perdėkite ją į nedidelį dubenėlį, užpilkite aliejumi, citrinos sultimis, actu ir viską gerai išmaišykite. Jei reikia, koreguokite skonį – turite gauti intensyvų pagardą, kurio skonio užtektų produktams, kuriuos užpilsite.

4. Į didelį dubenį suberkite išvirtus makaronus, keptus pomidoriukus, suberkite trupintą sūrį, alyvuoges, kepintus kedrų riešutus, labai švelniai išmaišykite. Užpilkite raudonėlių užpilu, vėl permaišykite ir galiausiai pabarstykite baziliku. Ragaukite, ar netrūksta druskos ir/ar pipirų.

5. Salotos gali būti valgomos iškart, tačiau šaldytuve jos sėkmingai išbus dar porą dienų nuo pagaminimo.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką