Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Medaus tortas „Mėtų aromate ir gintarų blizgėjime“

Medaus tortas „Mėtų aromate ir gintarų blizgėjime“
Asmeninio albumo nuotr. / Medaus tortas „Mėtų aromate ir gintarų blizgėjime“

Šio torto receptą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė fotokulinarė, tinklaraščio „Kartą virtuvėje“ autorė Loreta Pikšrytė-Jankauskienė.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitus:

1. Ant kartono nusibraižykite Gediminaičių stulpus, išsikirpkite.

2. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, prieskonius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies.

3. Į atvėsusią masę supilkite išplaktus kiaušinius.

4. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite miltus į plakinį iš gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo.

5. Kepimo popieriumi ištieskite kepimo skardą, ant popieriaus nusibraižykite kvadratą (tokio dydžio, kokie bus Gediminaičių stulpai (nuotraukoje – 27x26 cm)). Pilkite trečdalį paruoštos biskvito tešlos į „kvadratą“ ir tolygiai paskleiskite. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Tą patį atlikite su likusia tešla – iškepkite likusius 2 biskvitus.

6. Biskvitams atvėsus, pagal trafaretą išsipjaukite formas.

Paruoškite kremą:

1. Į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.

Formuokite tortą:

1. Kiekvieną biskvitą sulaistykite arbata su medumi ir pertepkite kremu.

2. Palikite tortą šaldytuve nakčiai. Prieš patiekdami – dekoruokite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais

Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais 4 asm.

Išbandykite lengvos, aromatingos azijietiškos sriubos receptą, kuriuo dalijasi virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi 4 asm.

Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!

 

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai 6 asm.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės triufeliai gali tapti ir puikia šventinio stalo puošmena, ir saldžia dovana. 

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu 6 asm.

Lietuviams taip gerai pažįstamą ir mėgstamą kiaulienos nugarinę šiame Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės („Ant medinės lentelės“) recepte nuostabiai papildo apelsininis padažas.

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis 6 asm.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė („Ant medinės lentelės“): Sūrio rutulys galėtų būti visai neįdomus ir paprastas užkandis, bet apvoliotas smulkintose pistacijose, karijų riešutuose, spanguolėse ir česnako laiškuose kuria visai kitokį įspūdį

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi 6 asm.

Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Putpelės mane sužavėjo dar keliaujant po Prancūziją. Miniatiūrinis paukštelis, kuris telpa į vyriškos rankos saują, atrodo, turės vien vaizdą, ir jokios mėsos pasistotinimui, tačiau anaiptol taip nėra! Tad tiems, kas šventes švnčia mažesnėje kompanijoje, o ir tiems, ko negąsdina riebaluotos rankos ir kauliukų dorojimas, šis patiekalas tikrai patiks.

 

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis 6 asm.

Gaivus pyragas su apelsinais ir citrinom, saldintas kokosų cukrum, su speltos miltais ir citrininiu kokosų sviesto glajumi. O šventinį akcentą suteikia su citrusais tobulai derančios aguonos!  Receptu dalinasi tinklaraštis  Follow your spoon

 

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis 6 asm.

Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką