Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu
Asmeninio albumo nuotr. / Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu

Šio torto autoriai – Dovilė ir Mantas Bajaliai, rašantys tinklaraštį „Skanios Bajalių istorijos“. Tortas pristatytas projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.  

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Sumaišykite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.

2. Morkas sutarkuokite smulkia bulvine tarka ir, jeigu jos labai sultingos, šiek tiek nusunkite.

3. Ananasus nusunkite ir susmulkinkite, sumaišykite su tarkuotomis morkomis.

4. Riešutus smulkiai sumalkite, sumaišykite su kokoso drožlėmis.

5. Kiaušinius išplakite, supilkite cukrų, aliejų, pasukas ir vanilės ekstraktą bei viską labai gerai išmaišykite plaktuvu. Tuomet suberkite miltų mišinį, viską labai gerai išplakite. Sudėkite morkas su ananasais, vėl viską gerai išmaišykite. Galiausiai riešutų ir kokoso drožlių mišinį atsargiai įmaišykite į tešlą.

6. Kepimo formą galite naudoti apvalią išimamu dugnu arba kepti per visą kepimo skardą vieną didelį biskvitą ir tuomet jį pjaustyti pageidaujama forma.

7. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, šiek tiek papurkškite aliejaus, lengvai ištepkite visą formą. Jei kepate apvalioje formoje, tešlą padalinkite į 3–4 lygias dalis ir kepkite kiekvieną dalį 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

8. Iškepusius torto blynus labai gerai atvėsinkite.

Paruoškite kremą pertepimui:

1. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, standikliu (jei naudojate) ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir citrinos žievele.

 

Formuokite ir puoškite tortą:

1. Sutepkite paruoštu kremu visus torto sluoksnius, taip pat šonus ir viršų.

2. Kadangi biskvitai labai mėgsta sugerti kremo drėgmę, juos pertepant galite pašlakstyti ananasų sirupu, papildomai pagardinti smulkintais ananasais kremą arba jo pasigaminti dvigubai daugiau.

3. Puoškite tortą pagal sezoną. Be cukraus masės papuošimų puikiai tiks šviežios uogos, riešutų griliažas arba šokolado drožlės.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką