Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu
Asmeninio albumo nuotr. / Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu

Šio torto autoriai – Dovilė ir Mantas Bajaliai, rašantys tinklaraštį „Skanios Bajalių istorijos“. Tortas pristatytas projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.  

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Sumaišykite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.

2. Morkas sutarkuokite smulkia bulvine tarka ir, jeigu jos labai sultingos, šiek tiek nusunkite.

3. Ananasus nusunkite ir susmulkinkite, sumaišykite su tarkuotomis morkomis.

4. Riešutus smulkiai sumalkite, sumaišykite su kokoso drožlėmis.

5. Kiaušinius išplakite, supilkite cukrų, aliejų, pasukas ir vanilės ekstraktą bei viską labai gerai išmaišykite plaktuvu. Tuomet suberkite miltų mišinį, viską labai gerai išplakite. Sudėkite morkas su ananasais, vėl viską gerai išmaišykite. Galiausiai riešutų ir kokoso drožlių mišinį atsargiai įmaišykite į tešlą.

6. Kepimo formą galite naudoti apvalią išimamu dugnu arba kepti per visą kepimo skardą vieną didelį biskvitą ir tuomet jį pjaustyti pageidaujama forma.

7. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, šiek tiek papurkškite aliejaus, lengvai ištepkite visą formą. Jei kepate apvalioje formoje, tešlą padalinkite į 3–4 lygias dalis ir kepkite kiekvieną dalį 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

8. Iškepusius torto blynus labai gerai atvėsinkite.

Paruoškite kremą pertepimui:

1. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, standikliu (jei naudojate) ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir citrinos žievele.

 

Formuokite ir puoškite tortą:

1. Sutepkite paruoštu kremu visus torto sluoksnius, taip pat šonus ir viršų.

2. Kadangi biskvitai labai mėgsta sugerti kremo drėgmę, juos pertepant galite pašlakstyti ananasų sirupu, papildomai pagardinti smulkintais ananasais kremą arba jo pasigaminti dvigubai daugiau.

3. Puoškite tortą pagal sezoną. Be cukraus masės papuošimų puikiai tiks šviežios uogos, riešutų griliažas arba šokolado drožlės.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką