Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais

Pavasariškas nesaldus pyragas
Tinklaraščio archyvo nuotr. / Pavasariškas nesaldus pyragas

Maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ kūrėja Jurgita Vaskel siūlo Velykoms ir iškylos krepšiui puikiai tinkantį kepinį.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Tešlai visus ingredientus sudėkite į dubenį ir elektriniu mikseriu su antgaliais tešlai maišyti išsukite į vientisą tešlą. Išverskite ją ant darbastalio ir išminkykite. Suspauskite į kamuolį, įsukite į maistinę plėvelę ir atidėkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

3. Užkaiskite du puodus vandens. Į vieną sudėkite brokolio žiedynus ir žirnelius. Pasūdykite ir virkite 5 min. Į kitą sudėkite smidrus (prieš tai nulaužę kietąsias stiebo dalis). Pasūdykite ir virkite 10 min. Daržoves išgriebkite. Rikotą sumaišykite su krapais, pasūdykite, įberkite pipirų.

4. Tešlą iškočiokite į 30 cm skersmens lakštą. Įtieskite ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aptepkite rikota. Sukdami suformuokite kraštelius. Išdėliokite daržoves, pabarstykite sūriu.

5. Kepkite 20-25 min., kol tešlos krašteliai pagels. Likus 5 min. iki baigiant kepti, pyragą ištraukite, šaukšteliu padarykite tris duobutes daržovėse ir įmuškite kiaušinius. Kepkite, kol iškeps baltymas. Pyragas skaniausias šiltas!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai 4 asm.

Makaronus dievina ir maži ir dideli. Kai ruošite salotas, makaronus jokiais būdais nepervirkite, palikite juos dar kietokus. Antraip rizikuojate patiekti ištežusią košę.

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina 4 asm.

Vištos krūtinėles paruošti, rodos, paprasta, tačiau visada išlieka nuogąstavimas, jog jos bus sausos. Gera išeitis – kepti pamarinuotas krūtinėles ant labai gerai įkaitintų kepsninės grotelių: karštis „uždarys“ mėsos sultis viduje, šiek tiek paplota mėsa tolygiai ir greitai iškeps, o marinatas praturtins patiekalą puikiu skoniu. 

Šalta pomidorų sriuba su kefyru

Šalta pomidorų sriuba su kefyru 6 asm.

Tai išties vasariškas receptas, kuris padės akimirksniu atsigaivinti.

Marinuota tailandietiška žuvis

Marinuota tailandietiška žuvis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai Pietryčių Azijos patiekalas. O jei tiksliau – Tailando. Ši šalis man visada asocijuojasi su citrinos ir imbiero skoniu – žalioji citrina, citrinžolė, imbiero šiluma. Kadangi pas mus šviežios gėlavandenės žuvies daugiau nei jūrinės, tai tikrai tinkamas Lietuvai receptas. O marinatą galima išbandyti ir kituose patiekaluose.

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota) 4 asm.

Jei prie makaronų derintume sezoninius ingredientus, margą patiekalų karuselę būtų galima sukti visus metus. Dabar smidrų metas, todėl būtų keista neišbandyti jų ir makaronų dueto. Šiame patiekale ypatingo aromato suteikia citrina, o viską sujungia kreminis ožkos pieno sūris (arba rikota). Būtina išmėginti!

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis 6 asm.

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais 10 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu: Kiekvieną kartą, kai tik turite prinokusių bananų su daug rudų taškelių, juos nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais ir dėkite į šaldymo kamerą. Taip turėsite nepamainomą ingredientą, kai sumanysite pasigaminti natūraliai saldžių ledų.

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės 4 asm.

Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką