Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Pikantiški rauginti kopūstai

Pikantiški rauginti kopūstai
Recepto autorės nuotr. / Pikantiški rauginti kopūstai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų.
  2. Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia.
  3. Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek tiek palaikykite. Atvėsinkite po šaltu, tekančiu vandeniu. Nulupkite odelę.
  4. Luptą pomidorą ir aitriąją papriką susmulkinkite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Į šią masę sudėkite pomidorų padažą. Gerai išmaišykite.
  5. Kai kopūstai išsitroškina ir nebelieka vandens, supilkite turimą aštrų pomidorų padažą ir kruopščiai išmaišykite, kol juo pasidengs visi kopūstai.
  6. Gardu su virtomis bulvėmis.

Receptą atsiuntė Gintarė

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 1

Daugiau receptų

Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais

Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais 4 asm.

Šiame deserte skonį kuria braškės ir bananai, o papildomo švelnaus saldumo suteikia baltasis šokoladas.

Apelsininė granola su medumi

Apelsininė granola su medumi 4 asm.

Fillthelife.com: Granola man yra tikra gelbėtoja skubant ryte. Tik pagalvokit – pasigaminate kartą per mėnesį ar kelias savaites ir turite gardėsį, kurį galite naudoti ruošiant trintus kokteilius, jogurtui, košei pagardinti, taip pat valgyti su pienu ar sultimis. Siūlau jums vieną iš paprastesnių ir ne itin saldžių granolos variantų.

Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu

Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu 4 asm.

Šis desertas labai vasariškas ir visiškai paprastas, o grilyje keptų bananų skonį stebėtinai gerai papildo lengvas kremas. Būtinai išbandykite, jei jau kursite grilį dešrelėms, mėsainiams ar kitiems skanėstams.

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Noriu su jumis pasidalinti vienu triuku, kurį jūs galite naudoti kamado stiliaus at ir kituose griliuose. Tas triukas vadinasi „medinė lentelė“. Keletas taisyklių, kurias privalote žinoti, ir paprastos medinės lentelės, pažadu, atneš tą geidžiamą „wow efektą“, kai patieksite svečiams ant stalo būtent tokiu būdu pagamintą patiekalą.

Minkštas rabarbarų pyragas

Minkštas rabarbarų pyragas 6 asm.

Strelkabelka.lt:  Iš rabarbarų verdu džemą su rozmarinu, čatnį su karamelizuotais raudonaisiais svogūnais, tačiau šįkart dar vienas kepinys – pyragas su rabarbarais. Iš tiesų tai šiek tiek adaptuotas kulinarinių knygų autorės ir TV laidų vedėjos Mery Berry obuolių pyrago receptas. Beje, baltąjį cukrų galite maišyti per pusę su ruduoju.

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis 4 asm.

FeedMySister.com: Kai yra tiek daug šviežių lietuviškų daržovių, pilna burna valgome jas tokias, kokios yra – žalias. Šalia puikiai tinka tradicinis avinžirnių humusas su sūria granola.

Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis

Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis 4 asm.

Šis desertas – tikras vasaros, lengvumo, elegancijos įsikūnijimas. Purus biskvitas, švelni grietinėlė, kvapnios šviežios braškės – nepakartojamas derinys. Net jei nė sykio neruošėte vyniotinio, šįkart įsidrąsinkite, nieko sudėtingo šiame recepte nėra, o skonis – nepakartojamas!

Trapi „crostata“ su trešnių džemu

Trapi „crostata“ su trešnių džemu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nėra Italijoje šeimos, kurioje nebūtų kepama „crostata“. Su vyšnių, trešnių, figų, slyvų, persikų ir visais kitais įmanomais džemų variantais.

Jogurto ir ananasų desertas

Jogurto ir ananasų desertas 4 asm.

Itin greitai paruošiamas desertas iš vos 3 ingredientų, paprasčiau, ko gero, net nebūna!

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais 4 asm.

Paprastas, greitai paruošiamas desertas, kuriam reikia vos kelių produktų. Patiekite su ledais ir nustebinsite net išrankiausius svečius!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką