Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Pyragas su obuoliais ir abrikosų uogiene

Pyragas su obuoliais ir abrikosų uogiene
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pyragas su obuoliais ir abrikosų uogiene

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš miltų, 120 g supjaustyto kambario temperatūros sviesto, kiaušinių trynių, 50 g cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, susukite į foliją ir valandą laikykite šaltai.

2. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 30 cm skersmens lakštą. Jį įtieskite į šiek tiek mažesnio skersmens žemą kepimo formą. Prispauskite kraštus, dugną pabadykite šakute ir padėkite 15 minučių į šaldytuvą.

3. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdžius. Puseles supjaustykite lygiomis plonomis skiltelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis, kad neruduotų. Obuolių skilteles sudėkite glaudžiu ratu ant tešlos formoje, apdėliokite likusio sviesto gabalėliais, apibarstykite cukrumi. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje.

4. Abrikosų uogienę užvirinkite su šaukštu apelsinų sulčių. Nuo kepimo pradžios praėjus 20 minučių, šia mase apliekite obuolių skilteles. Kepkite dar 20 minučių. Puode užvirinkite 50 g cukraus ir likusias apelsinų sultis. Virkite, kol pasidarys sirupas (apie 5 minutes). Į jį suberkite riešutus, uogas ir užvirinkite. Išgriebkite, sirupą palikite atvėsti. Iškepusį pravėsusį pyragą apibarstykite apvirtomis spanguolėmis, riešutais, milteliniu cukrumi. Patiekite su plakta grietinėle, pašlakstykite apelsinų sirupu.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką