Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 43
Jau įvertinote šį receptą

Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis

Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis
Shutterstock nuotr. / Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Supjaustykite moliūgą postambiais gabalėliais ir pabarstykite cukrumi bei palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys.
  2. Susmulkinkite kopūstus, pertrinkite juos su druska ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
  3. Į paruoštą indą dėkite kopūstus, o ant viršaus moliūgus. Prislėkite paruoštus kokiu nors sunkiu daiktu ir palikite kelioms paroms šiltoje vietoje.
  4. Po kelių dienų galite ragauti ir sudėti į stiklainius. Laikykite šaltoje ir vėsioje vietoje.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Prabangus tiramisu tortas

Prabangus tiramisu tortas 10 asm.

Šiuo nuostabaus torto, kuris papuoš šventinį stalą bet kokia proga, receptu dalinasi profesionalus konditeris ir TV laidos vedėjas Ali Gadžijevas. Išbandykite!

 

Itališki kepti baklažanai su parmezanu

Itališki kepti baklažanai su parmezanu 4 asm.

Išbandykite puikų itališką patiekalą, kurį siūlo būtent italų kilmės virtuvės šefas, TV laidos vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Amerikietiški skrebučiai su šonine ir kiaušiniu pusryčiams

Amerikietiški skrebučiai su šonine ir kiaušiniu pusryčiams 2 asm.

Tradiciniai amerikietiški pusryčiai dažniausiai turi 3 ingredientus – skrebutį, šoninę ir keptą kiaušinį, šalia patiekiant žymiojo klevų sirupo. Būtent sūrus šoninės skonis ir traškus sviestinis skrebutis puikiai dera su klevų sirupu ir sukuria tobulą saldaus ir sūraus skonių kombinaciją.

 

Benedikto kiaušiniai su lašiša

Benedikto kiaušiniai su lašiša 2 asm.

Manoma, kad šis klasikinis pusryčių patiekalas buvo sukurtas Niujorke dar XIX a. pabaigoje. Tačiau panašūs kiaušinių patiekalai, kurių pagrindas yra kiaušinis ant skrebučio, gyvuoja jau daugelį metų.

 

Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“

Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“ 2 asm.

Auksinis trynis, gulintis puriame kiaušinių baltymų patale – tai tobulas derinys, pasižymintis šilkiniu, sodriu skoniu bei lengva it oras tekstūra. Kiaušiniai „debesyje“ yra kepami orkaitėje ant skardos, todėl jų nesunkiai pagaminsite nemažą kiekį vienu metu.

 

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru 4 asm.

Trinta sriuba gali būti skani verdama tiek iš šaldytuve turimų šviežių daržovių, tiek paįvairinta neįprastais ingredientais ar prieskoniais. Ši moliūgų sriba – kaip tik pastarasis variantas. 

 

Ciberžole nuspalvinti, prieskoniais pagardinti troškinti kopūstai

Ciberžole nuspalvinti, prieskoniais pagardinti troškinti kopūstai 4 asm.

Kai norisi pikantiškų švelniai rūgščių kopūstų, tenka ieškoti, kur tokių nusipirkti, nes per valandą kitą jų užsiraugti nepavyks. Tačiau yra ir kitų būdų suteikti kopūstams savito pikantiško skonio – tam pravers kokybiškas actas ir įdomesni prieskoniai. Pagal mūsų siūlomą receptą paruošti kopūstai šaldytuve išsilaikys apie savaitę ir kaip garnyras paskanins pačius įvairiausius mėsiškus patiekalus.

Pomidorų ir obuolių čatnis

Pomidorų ir obuolių čatnis 6 asm.

Pomidorų ir obuolių derinys galbūt ir gali skambėti netikėtai, tačiau, patikėkite, pikantiškame pagarde šios gėrybės puikiai dera.

 

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šią sriubą atradau visai atsitiktinai, ieškodama naujų skonių šio mėnesio rudens derliaus receptams. Taco sriuba kiek panaši į garsiųjį meksikietišką troškinį „chili con carne“, tik skystesnė, kaip ir priklauso sriubai, bei papildomai praturtinta rudeninėmis daržovėmis.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką