Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Rudeninis vaisių pyragas

Rudeninis vaisių pyragas
Shutterstock nuotr. / Rudeninis vaisių pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Slyvas ir abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, abrikosus supjaustykite kubeliais, slyvas padalykite į keturias dalis, mažesnius perpjaukite per pusę.
  2. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje šalto vandens, suberkite slyvas ir abrikosus, gerai nuvarvintus ananasus, pagal skonį įberkite cinamono, nuolat maišydama užvirinkite, palaukite, kol masė sutirštės.
  3. Tešlai miltus persijokite ant lentos, suformuokite kauburėlį, stambia trintuve sutarkuokite ledinį sviestą, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir plačiu peiliu kapokite masę, kol išeis trupininė tešla ir neliks sausų miltų.
  4. Drėgnomis rankomis tešlą suspauskite į kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  5. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite apvalų, už kepimo skardą didesnį lakštą. Klokite jį į formą, tepkite ant jo varškės sūrelį, berkite kapotus migdolus.
  6. Ant viršaus supilkite vaisių masę, kraštelius kruopščiai užlankstykite.
  7. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  8. Prieš tiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką