TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės
„DANSUKKER“ nuotr. / Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Mielės 50 g
  • Pienas 350 ml
  • Kardamonas 1 arbat. š. smulkintų
  • Šafranas 1 g
  • Cukrus 160 g 90 - „Panevėžio Plius“ - tešlai, 70 „Demerara“ - įdarui ir „Dansukker“ cukraus miltelių - glajui
  • Druska 1 arbat. š. 0,5
  • Sirupas 100 ml „Dansukker“ šviesiojo
  • Kiaušiniai 1 vnt. 1 - tešlai ir 1 - glajui
  • Sviestas 350 g 150 kambario temperatūros - tešlai ir 200 minkšto - įdarui
  • Miltai 720 g
  • Šokoladas 200 g kapoto baltojo - įdarui
  • Vanilinis cukrus 2 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile - įdarui

Kaip gaminti

  1. Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu.
  2. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą.
  3. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  4. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
  5. Sumaišykite visus įdaro produktus.
  6. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai. Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas.
  7. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukraus milteliais.
  8. Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
  9. Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas.
  10. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir didžioji dalis daržovių pyragų, šis taip pat yra gana klasikinis: su riešutais ir razinomis, panašios į kitus tekstūros bei skonio, užteptas riebiu kremu. Tik gal išsiskiria naudojamais prieskoniais – muskatu ir anyžiumi. Na, bent jau mano akis nebuvo užkliuvusi už tokių prieskonių anksčiau.

Šviežias naminis majonezas

Šviežias naminis majonezas 6 asm.

Aksominiam majonezui gimti tereikia kiaušinio ir aliejaus. Dar stiprių rankų, bet galima išsisukti ir su virtuvės kombainu. Visa kita – interpretacijos ir skonio reikalas.

Angliškas apelsinų marmeladas

Angliškas apelsinų marmeladas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jūs tik įsivaizduokite – keli karšti skrebučiai, šaukštas marmelado, kvapni rytinė Earl Grey arbata, didelis laikraštis, Kalėdų nuotaika prie stalo. Tai jaukus ritualas, be kurio sunku įsivaizduoti Angliją. Nors viskas keičiasi, vis dažniau marmeladą keičia koks nors šokoladinis ar riešutų sviestas, pagardintas E priedais.

Šamo filė suktinukai, įdaryti sūriu ir prieskoniais

Šamo filė suktinukai, įdaryti sūriu ir prieskoniais 6 asm.

Šamą verta rinktis ir tada, kai šauna mintis virtuvėje paeksperimentuoti, ir tada, kai tiesiog norisi tradiciškai paruoštos skanios žuvies.

Šamo maltinukai

Šamo maltinukai 6 asm.

Maltinukai – lengvai virškinamas maistas. Pietų metu tai idealus patiekalas, kuris neapsunkina organizmo, bet suteikia energijos. Patiekalui paruošti rinkitės šviežią, skrostą šamą arba jau paruoštą šamo filė.

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu 3 asm.

Miško žvėrysKai norisi paprasto, tačiau gardaus maisto, siūlome jums jaukumu alsuojančių bulvių paplotėlių. Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir į priešpiečių dėžutes. O jei naudosite vakarykščių pietų ar vakarienės likučius, jį pagaminsite itin greitai!

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tokiems troškiniams paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą, taip būnu tikra, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga. Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė, o gal net visai kitą mėsą.

Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu

Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu 4 asm.

1. Visus ingredientus, išskyrus lašišą, susmulkinkite iki vientisos masės. 2. Lašišos filė oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keraminį indą. Gauta burokėlių mase padenkite lašišos filė viršų, tuomet uždenkite kepimo popieriumi ir maistine plėvele....
Krevetės su mango padažu

Krevetės su mango padažu 4 asm.

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. 2. Į elektrinį trintuvą (...
Genialiai paprasti žemės riešutų sviesto sausainiai

Genialiai paprasti žemės riešutų sviesto sausainiai 6 asm.

Riešutų sviestas – sotus, maistingas, o svarbiausia, toks skanus reikalas, jog sunku nustoti kabinti jį šaukštais! Jis gelbsti per pusryčius, „pastiprina“ kai kuriuos rimtuosius patiekalus, tačiau visu gerumu sužiba kepiniuose. Išbandykite šiuos paprastus, labai riešutiškus sausainius su žiupsniu druskos ir patys įsitikinsite! Idealūs prie kavos, arbatos puodelio ar stiklinės šalto pieno.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką