Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Senovinė mielinė boba Velykom

Senovinė mielinė boba
Strelkabelka nuotr. / Senovinė mielinė boba

Strelkabelka.lt: Kaip ir visi mieliniai kepiniai, ši boba skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą). Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Ruošiame įmaišalą. Mieles ištrinkite su cukrumi ir ištirpinkite šiltame vandenyje. Leiskite šiek tiek pastovėti, kol mielės lengvai paviršiuje suputos – apie 10 min.

2. Ruošiame tešlą. Į virtuvinį kombainą suberkite pusę miltų, supilkite šiltą pieną ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite suputojusias mieles. Vėl išmaišykite.

3. Suberkite cukrų, apelsinų ir citrinos žieveles, migdolų ekstraktą. Įjunkite kombainą ir tegul ten viskas maišosi. Po vieną įleiskite trynius. Tuomet dalimis suberkite likusius miltus ir gabaliukais sumeskite minkštą sviestą. Tešla tegul maišosi apie 10 min. – kada ji atlimpa nuo sienelių, tai jau ženklas, kad viskas. Tešla turi būti minkšta ir blizganti. Dabar tešlą uždenkite rankšluosčiu ir leiskite jai pakilti dvigubai. Procesas trunka apie valandą ar ilgiau.

4. Razinas nusausinkite. Suberkite jas į tešlą ir išminkykite.

5. Kepimo formas ar formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ar džiūvesėliais, perteklių iškratykite. Tešlos dėkite 1/3 formos. Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar kartą – apie 1 val. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 min. arba kol iškepa. Ištraukite bobą ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.

6. Ruošiame glajų. Puodelyje pašildykite romą su vandeniu, suberkite cukraus pudrą ir supilkite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Apliekite bobą glajumi.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką