Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže
Nidos Degutienės nuotr. / Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže

Nida Degutienė (Nidos receptai): Aš turiu vieną patikimą būdą akimirkoms, kai nuovargis nuo pilkumos pasidaro sunkiai pakeliamas. Tokiomis dienomis mane pakrauna skanūs patiekalai iš šiltų kraštų! Tada bent jau skoniais nukeliauju ten, kur šilta ir saulėta, kur žmonės ilsisi ir atostogauja, iš kur grįžta pailsėję ir pasikrovę energijos. Vienas tokių patiekalų tikrai ir jus bent valandai nuneš į saulėtąją Italiją, į žavią Sicilijos salą…

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pradėkite nuo padažo: į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus, jame trumpai pakepinkite sutrintas česnako skilteles, supilkite pomidorus kartu su sultimis, sultinį, įberkite truputį druskos, pipirų, ir užvirkite. Virkite uždengę ant nedidelės ugnies apie 30 min., laiks nuo laiko pamaišant ir patrinant didesnius, nesukrintusius pomidorų gabalėlius.

2. Kol padažas verda, paruoškite maltinukų masę: į dubenį sudėkite maltą vištieną, baltą duoną sulaistykite pienu ir kai suminkštės, sutrinkite tarp pirštų, suberdami kartu su mėsa, sudėkite pasmulkintus kaparėlius, alyvuoges, razinas, sutrintą česnaką, ir suberkite prieskonius bei druską. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, iš visų pusių apkepinkite maltinukus.

3. Į verdantį padažą suberkite sausus (nevirtus!) makaronus, ir uždengę pavirkite apie 5 minutes. Tada į puodą sudėkite ir apkepintus maltinukus kartu su visu keptuvėje likusiu skysčiu (riebalais), labai atsargiai išmaišykite, uždenkite ir lėtai troškinkite dar 15 minučių. Po tiek laiko makaronai turėtų būti tinkamai išvirę (al dente).

4. Patiekdami pabarstykite šviežiais bazilikų lapeliais ir galite užberti tarkuoto kietojo sūrio. Patiekite su žaliomis salotomis, jei norite – su šviežia itališka duona.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai 4 asm.

Makaronus dievina ir maži ir dideli. Kai ruošite salotas, makaronus jokiais būdais nepervirkite, palikite juos dar kietokus. Antraip rizikuojate patiekti ištežusią košę.

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina

Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina 4 asm.

Vištos krūtinėles paruošti, rodos, paprasta, tačiau visada išlieka nuogąstavimas, jog jos bus sausos. Gera išeitis – kepti pamarinuotas krūtinėles ant labai gerai įkaitintų kepsninės grotelių: karštis „uždarys“ mėsos sultis viduje, šiek tiek paplota mėsa tolygiai ir greitai iškeps, o marinatas praturtins patiekalą puikiu skoniu. 

Šalta pomidorų sriuba su kefyru

Šalta pomidorų sriuba su kefyru 6 asm.

Tai išties vasariškas receptas, kuris padės akimirksniu atsigaivinti.

Marinuota tailandietiška žuvis

Marinuota tailandietiška žuvis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai Pietryčių Azijos patiekalas. O jei tiksliau – Tailando. Ši šalis man visada asocijuojasi su citrinos ir imbiero skoniu – žalioji citrina, citrinžolė, imbiero šiluma. Kadangi pas mus šviežios gėlavandenės žuvies daugiau nei jūrinės, tai tikrai tinkamas Lietuvai receptas. O marinatą galima išbandyti ir kituose patiekaluose.

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota) 4 asm.

Jei prie makaronų derintume sezoninius ingredientus, margą patiekalų karuselę būtų galima sukti visus metus. Dabar smidrų metas, todėl būtų keista neišbandyti jų ir makaronų dueto. Šiame patiekale ypatingo aromato suteikia citrina, o viską sujungia kreminis ožkos pieno sūris (arba rikota). Būtina išmėginti!

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis 6 asm.

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais 10 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu: Kiekvieną kartą, kai tik turite prinokusių bananų su daug rudų taškelių, juos nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais ir dėkite į šaldymo kamerą. Taip turėsite nepamainomą ingredientą, kai sumanysite pasigaminti natūraliai saldžių ledų.

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės 4 asm.

Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką