Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Mėsos apkepas
Vida Press nuotr. / Mėsos apkepas

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Pailgą kepimo formą aukštais kraštais (kokioje kepami keksai) kruopščiai ištepkite alyvuogių aliejumi.

2. Plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite susmulkintus svogūną, morką ir salierą, įberkite druskos, pipirų ir kepinkite pamaišydami apie 5 min., kol daržovės pakvips ir kiek suminkštės. Suberkite sutrintą česnaką, čiobrelių lapelius ir dar minutę-kitą pakepkite. Išjunkite kaitrą ir supilkite Vusterio padažą bei pomidorų pastą. Leiskite kiek pravėsti.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltus džiūvėsėlius, apkepintas daržoves ir kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų. Perdėkite mišinį į paruoštą kepimo formą ir kiek paspausdami išlyginite paviršių.

4. Mažame dubenėlyje gerai išmaišykite kečupą ir cukrų. Puse šio mišinio patepkite apkepo viršų ir šaukite kepti. Kepkite 40 min., tuomet vėl patepkite viršų likusiu mišiniu ir kepkite dar 20–25 min.

5. Iškepusį išimkite iš orkaitės, viršų pabarstykite pertražolėmis ir leiskite ramiai pastovėti 15 min., o tada galite pjaustyti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Suteikite sau atokvėpio minutę su gardžiu naminiu pyragu, kurio gaminimas toks nesudėtingas, jog tikrai nenuvargins, čia juk ne kelių aukštų tortas!

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Apelsinai ir mandarinai man, kaip turbūt ir daugumai jūsų, visada asocijuojasi su švenčių laukimo sezonu. Tad šis pyragas idealiai tinka savaitgalio kepinių planams.

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais 4 asm.

Šis receptas, kurį TV laidoje pristatė virtuvės šefas Gian Luca Demarco, puikiausiai tiktų ir  Kalėdų, ir Naujųjų metų, ir bet kurios kitos šventės stalui. Išbandykite!  

Šokoladas su spalvingais priedais kalėdinėms dovanoms

Šokoladas su spalvingais priedais kalėdinėms dovanoms 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Viena iš valgomų kalėdinių dovanų idėjų – namuose lydytas tamsus šokoladas, praturtintas maistingais riešutais, natūraliai saldžiais vaisiais ir kvapniais prieskoniais. Šį kartą šokoladą spalvinau žaliosiomis pistacijomis ir rausvaisiais pipirais, patikėkite, jie dera idealiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką