Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Spagečiai su ančiuviais, avies pieno sūriu ir mėtomis

Spagečiai su ančiuviais
Jurgos Jurkevičienės nuotr. / Spagečiai su ančiuviais

Jurga ir Paulius Jurkevičiai Šiame patiekale yra viskas, ko mums reikia: geri riebalai (ančiuviai), baltymai (avies pieno sūris), antioksidantai (česnakas, petražolės), angliavandeniai (kietųjų kviečių pasta). Bet „solo“ partija groja ančiuviai. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Išvalykite ančiuvius, išimkite nugarkaulį, išdėliokite lėkštėje pilvais į viršų.

2. Sukapokite česnaką, petražoles ir mėtą, išdėliokite ant ančiuvių, išspauskite citriną ir pagardinkite aštriuoju „peperoncino“.

3. Išvirkite pastą, nupilkite šiek tiek virimo vandens į puodelį.

4. Supilkite ančiuvius ant karštų spagečių, maišykite, papildydami pastos virimo vandeniu.

5. Patiekdami lėkštėje apibarstykite tarkuotu kietuoju „pecorino“ sūriu, darsyk pagardinkite aštriuoju „peperoncino“.

Šį receptą su šviežiais ančiuviais galime nesunkiai pritaikyti prie mūsų prekybos centrų asortimento galimybių. Tiesiog reikia susmulkinti keletą ančiuvių aliejuje (prieš tai nuvarvinti aliejų). Galima gardinti su šviežiais pomidorais arba pomidorų tyre. Žinoma, grietinė su ančiuviais nedraugauja. 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų reabilitacijos centras „UPA“.

 

Granola su riešutų sviestu

Granola su riešutų sviestu 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią granolą ruošiau su žemės riešutų sviestu, bet pastarąjį jūs galite keisti bet kokių kitų riešutų sviestu – migdolų ar net anakardžių. Pridėkite mėgstamų riešutų, sėklų, taip pat klevų sirupo, druskos žiupsnį... Juk žinote, kad žemės riešutų sviestas su druska – tai klasika, lyg duona su sviestu!

Šokoladinis tortas su kremu ganaš

Šokoladinis tortas su kremu ganaš 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė restorano „IDW Esperanza Resort“ konditerė Danutė Skeberienė.

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų „Grand SPA Lietuva“.

Nesaldžios madlenos su lašiša

Nesaldžios madlenos su lašiša 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tradiciškai šie pyragaičiai būna saldūs, jų tešla gana paprasta – iš kiaušinių, miltų, sviesto ir trupučio pieno. Pagardinti vanile ar citrinos žievele, jie išsiskiria ne tiek savo ypatingu skoniu, kiek tipiška kriauklės pavidalo formele. O šįkart aš siūlau kiek modernesnį madlenų receptą – kepsime jas su rūkyta lašiša.

Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos

Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos 5 asm.

„Vegan Pipiras“ : Šis ypač paprastas receptas tikrai patiks grikių mėgėjams, nes būtent jais ir įdarome paprikas. Jokia paslaptis, jog šie produktai – paprikos ir grikiai – maistingi, suteikiantys sotumo. Beje, įdaru prikimšome skirtingų spalvų paprikas – žaliąją, raudonąją, geltonąją ir oranžinę! 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais 6 asm.

Šį lengvą pyragą Druskininkų kepyklėlė „Boulangery“ paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“. 

 

Karamelizuotų česnakų tarta

Karamelizuotų česnakų tarta 4 asm.

Strelkabelka.lt: Ši tarta, adaptuota iš Yotamo Otollenghi knygos „Plenty“, kepta jau ne kartą ir patikrinta laiko. Ji skani šilta, skani šalta, tinka namie, tinka gamtoj, gerai su žaliais lapais, gerai ir be jų, tinka kaip pietūs, vakarienė ar tiesiog užkandis

Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata

Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata 10 asm.

Šį lengvą, gaivų, nuostabiai atrodantį tortą Liucina Rimgailė paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“. 

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu 4 asm.

Gardi ir netikėta sriuba, kurią pagaminti šefą Gian Lucą Demarco įkvėpė Azijos šalių virtuvė. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką