Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Sūrių suflė

Sūrių suflė
Fotolia nuotr. / Sūrių suflė

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sūris 150 g įvairių rūšių sūrio (vienas gali būti mėgstamo skonio pelėsinis). Saujelė tarkuoto parmezano indeliams pabarstyti
  • Svogūnai 1 vnt.
  • Sviestas 1 valg. š.
  • Miltai 1 valg. š.
  • Pienas 1 st.
  • Kiaušiniai 5 vnt. 4 tryniai, 5 baltymai
  • Muskatas 1 arbat. š.
  • Gvazdikėliai 2 vnt.
  • Druska 1 arbat. š. pagal skonį
  • Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų juodųjų arba baltųjų

Kaip gaminti

1. Pieną užkaitinkite puodelyje su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu, palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų ir perkoškite.

2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės. Tada keptuvę nukelkite nuo ugnies ir pamažu šluotele įplakite pieną.

3. Gautą masę vėl nuolat maišydama kaitinkite apie 8 min., pagardinkite šviežiai maltais pipirais, muskatais, suberkite sūrius.  Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo ugnies.

4. Į pravėsusį įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius, vėliau – iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.

5. Suflė išpilstykite į nedidelius sviestu pateptus ir parmezano drožlėmis pabarstytus keraminius indelius ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką