Dabar populiaru
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis kaimiškas kiaulienos paštetas

Kiaulienos užkandžiai
Eglės Juzumas nuotr. / Kiaulienos užkandžiai

Ant šventinio stalo daugelis deda keptą paukštį ar kepsnį, tačiau prieš tai juk būna įžanga. Ja gali tapti kaimiškas kiaulienos paštetas, kokį galbūt gamino, pavyzdžiui, jūsų močiutė. Šio pašteto receptu pasidalino restorano „Open Restaurant“ šefas Ernestas Vyrukaitis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastabos:

1. Pagal šiuos kiekius pagaminsite pašteto būriui žmonių, tačiau ingredientus galite proporcingai mažinti;

2. Jei nerasite reikiamų ingredientų prekybos centre, ieškokite jų pas mėsininkus turguje. Labai svarbu, kad šie produktai būtų kuo šviežesni.

1. Į didelį puodą dėkite visą mėsą ir subproduktus, meskite neluptus svogūnus (jie suteikia spalvos, aromato, nesubyra verdant), kelias skilteles česnako, dėkite žoleles, lauro lapą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant lengvos ugnies bent porą valandų, bet gali prireikti ir visų trijų. Nuolatos tikrinkite, kada mėsa bus išvirusi.

2. Mėsai išvirus, leiskite mišiniui kiek atvėsti, nupilkite vandenį, išrinkite svogūnus, česnakus, žoleles, lauro lapą.

 

3. Likusią išvirusią mėsą susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės – ji gali būti glotnesnė ar rupesnė, kaip jums patinka. Galite malti ir per mėsmalę, tada jame išliks dar kiek stambesni gabaliukai. Įspauskite kelias skilteles šviežio česnako, pilkite lydytą sviestą, labai gerai išmaišykite, ragaukite, ar netrūksta prieskonių, jei reikia, berkite dar druskos, pipirų, o tada visą masę darsyk užvirkite. Jei norite, į šį paštetą galite šliūkštelėti šlaką brendžio ar konjako.

4. Pilkite į keraminį ar stiklinį plokščią indą, o gal mažesnius indelius ir padėkite šaltai. Šis paštetas gali būti tepamas, gali būti pjaustomas riekelėmis, darykite, kaip jums skaniau ir patogiau.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką