Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis kaimiškas kiaulienos paštetas

Kiaulienos užkandžiai
Eglės Juzumas nuotr. / Kiaulienos užkandžiai

Ant šventinio stalo daugelis deda keptą paukštį ar kepsnį, tačiau prieš tai juk būna įžanga. Ja gali tapti kaimiškas kiaulienos paštetas, kokį galbūt gamino, pavyzdžiui, jūsų močiutė. Šio pašteto receptu pasidalino restorano „Open Restaurant“ šefas Ernestas Vyrukaitis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastabos:

1. Pagal šiuos kiekius pagaminsite pašteto būriui žmonių, tačiau ingredientus galite proporcingai mažinti;

2. Jei nerasite reikiamų ingredientų prekybos centre, ieškokite jų pas mėsininkus turguje. Labai svarbu, kad šie produktai būtų kuo šviežesni.

1. Į didelį puodą dėkite visą mėsą ir subproduktus, meskite neluptus svogūnus (jie suteikia spalvos, aromato, nesubyra verdant), kelias skilteles česnako, dėkite žoleles, lauro lapą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant lengvos ugnies bent porą valandų, bet gali prireikti ir visų trijų. Nuolatos tikrinkite, kada mėsa bus išvirusi.

2. Mėsai išvirus, leiskite mišiniui kiek atvėsti, nupilkite vandenį, išrinkite svogūnus, česnakus, žoleles, lauro lapą.

 

3. Likusią išvirusią mėsą susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės – ji gali būti glotnesnė ar rupesnė, kaip jums patinka. Galite malti ir per mėsmalę, tada jame išliks dar kiek stambesni gabaliukai. Įspauskite kelias skilteles šviežio česnako, pilkite lydytą sviestą, labai gerai išmaišykite, ragaukite, ar netrūksta prieskonių, jei reikia, berkite dar druskos, pipirų, o tada visą masę darsyk užvirkite. Jei norite, į šį paštetą galite šliūkštelėti šlaką brendžio ar konjako.

4. Pilkite į keraminį ar stiklinį plokščią indą, o gal mažesnius indelius ir padėkite šaltai. Šis paštetas gali būti tepamas, gali būti pjaustomas riekelėmis, darykite, kaip jums skaniau ir patogiau.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Kūčiukai su viso grūdo miltais ir kanapių sėklomis

Kūčiukai su viso grūdo miltais ir kanapių sėklomis 6 asm.

Viso grūdo speltų kūčiukai pasižymės kiek neįprasta spalva, tačiau nustebins švelniu, išskirtiniu skoniu. Viso grūdo kvietiniai miltai – bene labiausiai savo sodrumu primins mūsų senolių keptuosius.

 

Veganiškas aguonų pyragas

Veganiškas aguonų pyragas 8 asm.

Šiuo šventėms tinkančio veganiško pyrago receptu dalinas tinklaraščio Follow your spoon autorė.

 

Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis

Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis 4 asm.

Šie šventiškų spalvų, saldūs ir kvapnūs kepinukai papuoš Kalėdų stalą, taip pat puikiai tiks dovanoti, beliks tik juos gražiai supakuoti. Ypatingos meistrystės ir kruopštumo kepant šiuos sausainius nereikės, tad susiraskite reikiamų produktų ir pirmyn!

Kepta antis su figomis

Kepta antis su figomis 4 asm.

Anties dydis gali būti labai įvairus. Šie ingredientai yra skirti vienam kilogramui. Jei įsigysite antį, sveriančia 3 kilogramus, viską dauginkite iš trijų.

 

Šventinis varškės pyragas su migdolų pagrindu ir spanguolių putėsiais

Šventinis varškės pyragas su migdolų pagrindu ir spanguolių putėsiais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Spanguolės. Jos yra žiemos sezono žvaigždės! Spanguolių man visuomet parūpina mama. Ji – uogų rinkimo čempionė!

 

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką