Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 19
Jau įvertinote šį receptą
Atsiuntė:

Tortas su morengais

Tortas su morengais
Autorės nuotr. / Tortas su morengais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 100 g biskvitui
  • Kiaušiniai 9 vnt. 4 kiaušiniai biskvitui ir 5 baltymai morenginiams sluoksniams
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. biskvitui
  • Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė biskvitui
  • Miltelinis cukrus 150 g biskvitui
  • Sviestas 550 g 150 g biskvitui ir 400 g karameliniam kavos sluoksniui
  • Aguonos (maltos – biskvitui) 200 g
  • Pienas 2 valg. š. biskvitui
  • Cukrus 200 g morenginiams sluoksniams
  • Graikiniai riešutai 100 g smulkinti, pakepinti – morenginiams sluoksniams
  • Karamelizuotas sutirštintas pienas „Rududu“: (2 indeliai po 397 g karameliniam kavos sluoksniui) 794 g
  • Kava 200 ml stipri, nesaldinta – karameliniam kavos sluoksniui

Kaip gaminti

1. Aguoniniai biskvitai. Suplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus. Įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su aguonomis ir atsargiai įmaišykite į tešlą su pienu. Baltymus iki standumo suplakite su likusiu milteliniu cukrumi  ir įmaišykite į tešlą. Tešlą sukrėskite į 24 cm kepimo formą ir 3040 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ataušinkite ir pjaudamos padalykite į 2 sluoksnius.

2. Morenginiai sluoksniai. Morengams skirtus baltymus tol plakite, kol suputos. Nenustodamos plakti, po šaukštą berkite cukrų (kitą šaukštą cukraus berkite tik ištirpus anksčiau subertajam). Padidinkite plaktuvo greitį ir plakite, kol masė taps labai standi ir blizgi (apie 10 minučių). Įmaišykite riešutus. Ant kepimo popieriaus nusibrėžkite du 24 cm skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleiskite baltymų masę. Kepkite iki 100 °C įkaitintoje orkaitėje, kol morengai lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus.

3. Karamelinis kavos kremas (visi produktai šiam kremui būtinai turi būti vienodos kambario temperatūros). Sviestą išplakite iki purumo. Nenustodamos plakti, po šaukštą dėkite „Rududu“ ir plakite, kol masė pašviesės. Plakdamos po šaukštą įmaišykite 100 ml kavos (kitą šaukštą berkite tuomet, kai prieš tai įberta kava jau bus gerai įsimaišiusi į kremą). 100 ml kavos palikite aguoniniams biskvitams sulaistyti. Vieną aguoninio biskvito sluoksnį sulaistykite 50 ml kavos ir aptepkite kremu. Tada dėkite morenginį sluoksnį ir vėl aptepkite kremu. Dėkite aguoninį biskvitą, sulaistykite likusia kava, užtepkite kremo, vėl dėkite morenginį sluoksnį. Visą tortą aptepkite kremu. Puoškite pasitelkusios vaizduotę.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką