Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Trapūs rageliai su datulių įdaru

Rageliai su datulių įdaru
Strelkabelka nuotr. / Rageliai su datulių įdaru

Strelkabelka.ltRageliai. Nors „rugelach“ man skamba geriau. Ragelius kepė mano močiutė. Kiek siekia atmintis, buvo skanūs. Šie irgi skanūs. Į juos dėta kreminio sūrio (cream cheese), kuris kažką daro tešlai ir ji pagerėja n kartų!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į virtuvės kombainą sudėkite kreminį sūrį, sviestą, suberkite cukrų ir žiupsnį druskos. Ir lėtai viską išmaišykite. Tuomet supilkite pusę grietinės ir suberkite pusę miltų. Vėl įjunkite kombainą ir išmaišykite. Labai kruopščiai nereikia, tiesiog, kad susimaišytų. Tuomet supilkite likusią grietinę ir miltus, vėl išmaišykite.

2. Tešlą išimkite ir suminkykite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvai 1 valandai arba geriausia per naktį.

3. Pagaminkite įdarą. Jei naudosite džiovintas datules, tuomet jas reikėtų užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palaikyti 10 min., nupilti vandenį ir tuomet naudoti. Aš naudojau šviežias datules, kurios yra minkštos, todėl nieko nebedariau, tik išėmiau kauliukus.

4. Riešutus ir cukrų suberkite į kombainą ir sumalkite iki „šlapio smėlio“ konsistencijos. Tuomet sudėkite datules, įpilkite 3–4 valgomus šaukštus vandens ir sumalkite. Jei matote, kad masė yra per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įdaro konsistensija turi būti kaip tepamo sūrio.

5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Šiek tiek perminkykite ant miltuoto paviršiaus. Padalykite į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite 25 cm diametro apskritimą. Tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni, žiūrėkite, kad jums nepriliptų prie stalo!

6. Tolygiai paskleiskite po pusę datulių įdaro ant kiekvieno tešlos apskritimo, palikdami vietos nuo kraštų apie 2 cm. Tešlą supjaustykite į 8 dalis, lyg pjaustytumėt picą, kiekvieną gautą trikampį vyniokite nuo išorės į vidų.

7. Dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Miško žvėrysHumusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.

 

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje  maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane. 

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu 2 asm.

Ant grilio keptas ananasas nuostabiai dera su sultinga, trumpai vaisių tyrėje pamarinuota kiauliena. 

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių 8 asm.

Tikras netikėtumas – šio braunio pagrindą sudaro pupelės, tačiau valgantieji to niekaip neatspės. Šokoladinis, drėgnas ir sunkus – puikus kepinys, kai norisi tikro saldumyno!

Spalvingos veganiškos salotos su žemės riešutais

Spalvingos veganiškos salotos su žemės riešutais 2 asm.

Spalvingos, gardžios salotos, kurios patiks ir veganams, ir visavalgiams. Ypatingi jų akcentai – pamarinuotas tofu ir kepinti žemės riešutai.

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Smidrai – žalia paslaptinga daržovė. Savo lengvumu ir švelnumu jie arba mus užkariauja, arba mes negalime į juos net pažiūrėti. Mane jie seniai užkariavo – tiek baltieji, tiek žalieji.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką