Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 21
Jau įvertinote šį receptą

Triušienos ragu su prieskoniais ir medumi

Triušiena
Vida Press nuotr. / Triušiena

Jei dvejojate, kaip skaniai paruošti triušieną ir ieškote, šis receptas – idealus. Ypatingas jo ingredientas – medus, šiam ragu suteikia įdomaus papildomo skonio bei kvapo, o morkos ir svogūnai tampa gardžiu priedu prie mėsos. ​

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  • Neluptus svogūnus perpjaukite pusiau. Morkas nuskuskite ir stambiai supjaustykite. Česnako galvas apvalykite ir neluptas perlaužkite į 2 dalis.
  • Triušienos gabalus pasūdykite ir įtrinkite pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite mėsą, kol gražiai paruduos. Išimkite ir sudėkite į kepimui orkaitėje tinkamą indą.
  • Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepinote mėsą, ištirpinkite sviestą ir 4–5 min. pakepinkite morkas bei svogūnus. Sudėkite medų, supilkite vyną, sultinį ir išmaišykite. Pasūdykite ir perpilkite skystį su daržovėmis į kepimo indą su triušiena.
  • Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Įpusėjus kepimui sudėkite česnakus, į 4 dalis perpjautas citrinas, lauro lapus bei šalavijus. Išjungę orkaitę patiekalą dar keliolika minučių palaikykite joje.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką