Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Užkandis su keptais burokėliais

Užkandis su keptais burokėliais
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Užkandis su keptais burokėliais

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šis receptas ne mano, o Dalios, kurią sutikau ir susidraugavau, kai Vilniuje ruošiausi savo knygos pristatymui. Užkandis, kuriuo ji mane vaišino ir kuriuo dalinuosi jau aš, nepaprastai skanus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite 1,5 cm kubeliais.

2. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite burokėlių kubelius, pagardinkite žiupsneliu druskos, kepkite apie 3 minutes, apliekite juoduoju balzaminiu actu, kepkite dar apie 14–17 minučių, kol burokėliai suminkštės, tada į keptuvę sudėkite medų ir kepkite dar apie 2 minutes, kol medus karamelizuosis ir tolygiai padengs burokėlių kubelius. Patraukite keptuvę į šalį ir leiskite burokėliams atvėsti.

3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo šalavijo lapus apie 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol šalavijo lapeliai taps traškūs. Išimkite iš keptuvės ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad aliejus nuvarvėtų. Pabarstykite druska.

4. Prancūziško batono riekeles paskrudinkite karštoje orkaitėje, gruzdintuvėje arba sausoje keptuvėje.

5. Aptepkite riekeles ožkų pieno sūriu (arba kitu mėgstamu), ant viršaus dėkite karamelizuotus burokėlių kubelius ir po du skrudintus šalavijo lapus.

Mėgaukitės drauge su širdžiai maloniais žmonėmis!

Pastaba: jei po ranka neturite šviežio šalavijo ar, galbūt, jo nemėgstate, pakeiskite jį keliais rukolos lapeliais. Žinoma, jų kepti nereikia, tiesiog gardinkite sumuštinukus šviežiais. Taip pat galima gardinti ir džiovintu raudonėliu, čia jis taip pat labai tiks. Kaip jau minėjau, vietoje ožkų pieno sūrio galite naudoti bet kokį kitą mėgstamą tepamą sūrį – natūralų, o gal su žolelėmis ar česnaku.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“ 6 asm.

Saldūs kepiniai – įprastas švenčių maistas Italijoje. Kalėdų metu populiariausias yra panettone, o Velykų metu – colomba di pasqua. Tačiau jam nenusileidžia ir mona de pasqua – pyragas, su dažytais kiaušiniais viduje. Receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo 6 asm.

Šie turtingo skonio, glitimo neturintys krekeriai nustebins visus – ir veganus, ir visavalgius. Gardus, maistingas užkandis, kurį verta išbandyti!

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai 6 asm.

Prancūzai turi ypatingą Velykų receptą, kurį ruošia su ėriuko kojomis – „le gigot d‘agneau Pascal“. Nors pavadinimas gali atrodyti sudėtingas, receptas gana paprastas. Mėsa pagardinama česnakais ir žolelėmis, kurios kartu su sviestu įtrinamos į mėsą. Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Veganiškas nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais

Veganiškas nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Pyragais galima ne tik pasmaguriauti, tačiau ir rimtai pasisotinti. Išsikepkite nesaldų veganišką pyragą su burokėliais bei avinžirniais ir tuo patys įsitikinsite!

Pica traškiu sūrio kraštu

Pica traškiu sūrio kraštu 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Svarbiausia yra elastingas, traškus, o kartu ir purus picos padas. Iš esmės šis receptas tinka ir klasikinei picai, tik čia dar dedame ant kraštų sūrio, juos užlenkiame ir taip pasigaminame picą su sūrio kraštu. Jo nedėdami galite pasigaminti ir paprastą picos variantą su šiek tiek mažiau sūrio.

Vištienos petukai su imbieru

Vištienos petukai su imbieru 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Jei šventinį, pavyzdžiui, Velykų stalą, sugalvosite paįvairinti neįprastais skoniais – šis patiekalas kaip tik. Imbieras suteiks aštrumo ir egzotiško skonio, užmarinuoti vištienos petukus galima iš anksto, o sėdant prie stalo prireiks ketvirčio valandos patiekalui iškepti.

Ypatingos grikių „tabbouleh“ salotos

Ypatingos grikių „tabbouleh“ salotos 2 asm.

Pasigaminkite salotų, kurių įkvėpimu tapo Artimųjų Rytų virtuvė, tačiau jos idealiai subalansuotos lietuviškam skoniui. Jų receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šie sausainiai trapūs, su švelniais klevų sirupo ir citrinos poskoniais. Sausainius skirtingų spalvų šokoladu dekoravo dukra, o tuos su skylutėmis, kabinsime ant prasprogusių medžio šakelių, kurias pamerkiau prieš Velykas vazoje. 

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!

 

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė 4 asm.

Įdomi ir gardi užtepėlė, iš kelių ingredientų, kurių visada gausu parduotuvėse. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką