Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta

Piemenėlių pyragas su polenta
Soulfood.lt nuotr. / Piemenėlių pyragas su polenta

Veganiška klasikinio britiško patiekalo variacija patiks tiems, kas nori valgyti šiek tiek lengviau. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Išvirkite polentą: į verdantį vandenį supilkite kukurūzų kruopas, aliejų ir druską (pagal skonį). Nuolat maišydami virkite ant vidutinės kaitros apie 10-15 min.

2. Polentai išvirus išpilkite ją ant sviestiniu popieriumi padengto paviršiaus ir tolygiai išsklaidykite (tam galima naudoti įprastą kepimo skardą). Palikite atvėsti.

3. Įjunkite kaisti orkaitę iki 175 laipsnių (kaitinimas viršus ir apačia).

4. Pasiruoškite įdarą: keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, salierą, papriką, grybus. Kai viskas suminkštės, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus. Po minutės pilkite sviestines pupeles, trintus pomidorus. Gardinkite druska ir pipirais. Viskam sušilus, kaitrą galite išjungti.

5. Pasirinktą kepimo formą ištepkite kepimui tinkamu aliejumi, į ją dėkite pusę atvėsusios polentos ir suformuokite pagrindą. Pilkite visą įdarą ir likusia polenta jį uždenkite (galite formuoti mažus kamuoliukus, arba tiesiog uždengti, formuojant silikonine mentele). Pyrago paviršių galite šiek tiek patepti aliejumi, kad apskrustų.

6. Pyragą kepkite jau įkaitusioje orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20 min.)

7. Pyragui visiškai atvėsus, jis puikiai laikys formą ir bus lengvai pjaustomas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką