Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Velykų duona su džiovintais vaisiais

Velykų duona su džiovintais vaisiais
Shutterstock nuotr. / Velykų duona su džiovintais vaisiais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Razinas užilkite romu ir palikite per naktį.
  2. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių.
  3. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles.
  4. Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną.
  5. Dalimis suberkite išsijotus miltus, sudėkite sviestą, sužerkite citrinų žieveles, džiovintus vaisius, pusę migdolų plokštelių ir užminkykite tešlą.
  6. Minkykite 10 minučių, suformuokite rutulį, uždenkite ir valandai dėkite į šaldytuvą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, tris 20–22 cm skersmens kepimo formas ištepkite sviestu.
  8. Stalą pabarstykite miltais ir išminkykite tešlą. Padalykite į tris dalis ir sudėkite į formas.
  9. Uždenkite ir palikite 30 minučių. Patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.
  10. Kepkite 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 190 laipsnių ir kepkite dar 25–30 minučių.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką