Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Vėžių sriuba su brendžiu

Vėžių sriuba su brendžiu
Shutterstock nuotr. / Vėžių sriuba su brendžiu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Supilkite du trečdalius sultinio į puodą ir jame išvirkite ryžius.
  2. Mažais kubeliais susmulkinkite morkas ir svogūnus.
  3. Į puodą įdėkite pusę sviesto (75 g) ir pakaitinkite daržoves, kol suminkštės.
  4. Įmeskite čiobrelio ir lauro lapų.
  5. Padidinkite ugnį ir į puodą suberkite vėžius.
  6. Įpilkite brendžio, druskos pagal skonį ir puodo turinį padekite!
  7. Viską kaitinkite, kol vėžiai paraudonuos.
  8. Tuomet sumažinkite ugnį, įpilkite vyną ir pakaitinkite dar 10 minučių. Viską nukoškite.
  9. Pašalinkite vėžių uodegėles ir jas užpilkite nukoštu skysčiu.
  10. Visa kita maišykite tol, kol virs koše.
  11. Tuomet suberkite dar šiltus ryžius ir dar šiek tiek pamaišykite. Vėl perkoškite, kad neliktų kiautų gabalėlių.
  12. Tuomet į puodą lėtai pilkite likusį sultinį ir maišykite, kol pasieksite norimą kreminę konsistenciją.
  13. Padidinkite ugnį, įdėkite 75 g sviesto ir dar šiek tiek pakaitinkite.
  14. Sriubą patiekite dubenėliuose kartu su vėžių uodegėlėmis.

Recepto autorius: virtuvės šefas Marcas d’Erceville.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką