Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais

Vyšnių pyragas
Vida Press nuotr. / Vyšnių pyragas

Šiltas trapios saldžios tešlos ir rūgštokų vyšnių pyragas, patiektas su vaniliniais ledais, tikrai gali priversti pasijusti lyg rojuje. Didžioji šio pyrago paslaptis – dalį miltų pakeičia malti migdolai, nes, galbūt jau girdėjote, migdolai ir vyšnios – vienas tobuliausių duetų konditerijoje.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į didelį dubenį suberkite abiejų rūšių miltus, cukraus pudrą, druską ir gerai išmaišykite.

2. Sviestą supjaustykite kubeliais, berkite į miltų mišinį ir trindami sviestą su miltais pirštų galiukais, paverskite mišinį šlapią smėlį primenančiais trupiniais. Dirbkite sparčiai, kad sviestas neimtų tirpti.

3. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo (pastarąjį atidėkite), tuomet trynį išplakite su šaltu vandeniu, supilkite į gautus trupinius ir greitai suminkykite tešlą. Suformuokite iš jos 2 vienodus rutulius ir suvynioję juos į maistinę plėvelę, dėkite valandai į šaldytuvą.

4. Praėjus valandai, įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Neaukštą kepimo formą dantytais kraštais patepkite sviestu. Išimkite vieną rutulį iš šaldytuvo ir ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite skritulį, kuris būtų tokio skersmens, jog padengtų formos dugną ir kraštus. Labai atsargiai perkelkite jį į kepimo formą, paspaudydami išklokite ją, o dugną subadykite šakute. Dėkite kepti į orkaitę 15 min.

5. Kol dugnas kepa, pasiruoškite įdarą. Dubenyje vyšnias sumaišykite su cukrumi ir kukurūzų miltais.

 

6. Iškočiokite likusį tešlos rutulį į tokio pat dydžio skritulį, kaip ir pirmasis.

7. Ant iškepusio pyrago pagrindo berkite vyšnių įdarą ir ant viršaus klokite antrąjį iškočiotą tešlos skritulį. Gerai apspaudykite kraštus, kad dugnas ir viršus šonuose susijungtų, jei lieka šioks toks tešlos perteklius, nupjaukite. Viršuje pyrago „dangtį“ keliose vietose įpjaukite, kad išeitų garai.

8. Aptepkite pyrago viršų kiek paplaktu atidėtuoju kiaušinio baltymu ir pabarstykite cukrumi. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 25-30 min.

9. Traukite iš orkaitės, leiskite kelias mintes atvėsti, o tada pjaustykite porcijomis ir tiekite su ledais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką