Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 21

Klaipėdos darželinukai jau beveik pusmetį valgo sveikesnį maistą

Mažiau cukraus ir druskos, vietoj sulčių – vanduo, vanduo su citrina, vanduo su agurkais, nesaldinta arbata, pietų patiekalai be padažų, jokio batono, didesnis vaisių ir daržovių pasirinkimas – taip uostamiesčio darželiuose maitinami vaikai.
Naujasis lopšelio-darželio „Kodėlčiukas“ skyrius
Vaikų darželis / Sauliaus Žiūros nuotr.

Prie sveikesnio meniu pradėta pereiti nuo šių metų pradžios, kai meniu pradėjo sudarinėti Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro dietistai, šiai įstaigai pavaldūs tapo ir darželiuose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai.

„Dalis uostamiesčio darželių ir seniau laikėsi tokių vaikų mitybos principų, dabar sveikai mitybai deramą dėmesį skiria visos įstaigos. Žinoma, įpročių per vieną dieną neįmanoma pakeisti, skonio receptoriai visų skirtingi. Būta pastebėjimų, kad ne visi vaikai noriai valgo tokį maistą, tačiau Visuomenės sveikatos biuro specialistai patikino, kad į atsiliepimus reaguojama, meniu koreguojami, siūlomi kiti sveikos mitybos principus atitinkantys patiekalai. Rūpinantis vaikų sveikata, pokyčiai mityboje būtini, tačiau nebūtinai jie yra visiems ir visada skanūs. Ir toliau reikalingas nuolatinis dialogas ieškant optimalių sprendimų kaip didžiausią vertybę įvardijant vaikų sveikatą“, – po susitikimo su Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro darbuotojais sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

52 Klaipėdos darželiuose dirba 46 visuomenės sveikatos specialistai, meniu darželinukams rūpinasi 3 Klaipėdos visuomenės sveikatos biure dirbantys dietistai ir technologė. Darželiuose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai taip pat skatina vaikus bei jų tėvelius sveikai gyventi, vykdo sveikatos stebėseną, analizuoja ir darželio bendruomenei pristato rezultatus.

Darželinukų sveikos gyvensenos įgūdžių formavimas – tik viena iš daugelio Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro veiklos sričių. Kiti įstaigos specialistai kviečia gyventojus į įvairias nemokamas sportines veiklas, organizuoja užsiėmimus, pamokėles, paskaitas, kurių tikslas – padėti saugoti ir stiprinti sveikatą, ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius, vykdo visuomenės sveikatos stebėseną, įgyvendina įvairius projektus, tokius kaip „Klaipėda – sveikas miestas“, „Europos dviračių iššūkis“, „Jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų teikimo modelio sukūrimas“ ir kt. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras įsteigtas savivaldybės tarybos sprendimu ir veiklą pradėjo vykdyti 2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius