Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 31

Nemokamas veiklų kalendorius klaipėdiečiams: nuo indiškų šokių iki masažo mokymų

Vasarą klaipėdiečiams ir miesto svečiams nuobodžiauti neleis specialus nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“, kuris birželį pasipildė net keliomis naujovėmis.
Moteris medituoja
Sportas gamtoje - vienas malonumas / Vida Press nuotr.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras šį kartą pristato visą pluoštą naujų užsiėmimų: indiškų šokių užsiėmimai Klaipėdos universiteto botanikos sode, bendruomenių mankštos, šiaurietiško ėjimo žygis ir daugybė jau įprastų sveikatinimo veiklų visą birželį kone kasdien laukia gyvenančių ir atostogaujančių pajūryje.

Viena iš birželio mėnesio kalendoriaus naujovių – „Drugelio prisilietimo masažo“ mokymai.

Pirmąjį vasaros mėnesį klaipėdiečiai kviečiami išbandyti savo jėgas šiaurietiškojo ėjimo žygyje. Registruotis kviečiami jau susipažinę su šiaurietiškojo ėjimo pagrindais ir pasiryžę įveikti atstumą nuo Vasaros estrados iki pajūrio. Organizatoriai žygio dalyvius aprūpins šiaurietiškojo ėjimo lazdomis, tačiau taip pat rekomenduojama į išvyką leistis su nuosavomis lazdomis, kurios yra tinkamai sureguliuotos.

Viena iš birželio mėnesio kalendoriaus naujovių – „Drugelio prisilietimo masažo“ mokymai. Šio masažo metodas paremtas prisilietimu per drabužius. Moksliškai įrodyta, kad švelnus prisilietimas gydo, stiprina imunitetą. Taip pat mažina stresą, baimę, liūdesį, gerina nuotaiką, pasitikėjimą savimi. Drugelio prisilietimo masažas – tai ypatingai švelnus viso kūno masažas, efektyvus bei plačiai naudojamas visame pasaulyje kūno psichoterapijos metodas.

Liudos Taparauskienės nuotr./Europos masažo čempionatas Palangoje
Liudos Taparauskienės nuotr./Masažas

Norintys gauti pliūpsnį energijos ir užsikrėsti puikia nuotaika raginami apsilankyti linksmuose indiškų šokių užsiėmimuose, kurie vyks Klaipėdos universiteto botanikos sode. Šokti indiškus šokius gali tiek moterys, tiek vyrai. Šokis susideda iš labai gracingų, dinamiškų, tikslių ir staigių judesių. Jie primena tolimus ir egzotiškus rytų kovos menų pratimus. Šie užsiėmimai padės atsipalaiduoti, sustiprėti, išlaikyti vidinę ramybę, išmokti išreikšti savo emocijas, o taip pat suteiks vidinio džiaugsmo. Indiško šokio subtilybių mokys Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto magistrantė iš Indijos.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ragina darbingo amžiaus klaipėdiečius praleisti pirmadienio ir ketvirtadienio vakarus aktyviai dalyvaujant bendruomenės mankštose. Nemokami užsiėmimai vyks Sendvario progimnazijos stadione, o lietuj lyjant – sporto salėje. Visi norintys išbandyti ką nors nauja kviečiami į šiuolaikinius kizombos šokių užsiėmimus porose. Kizomba – tai naujas, patrauklus ir šiuolaikiškas šokis Lietuvoje, kuris tinka įvairaus amžiaus žmonėms. Kadangi kizomba šokama poroje, todėl registracija vykdoma dviem asmenims.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vienas iš jų, tai įtraukiantys muzikos užsiėmimai, kuriuose grojama įvairiais instrumentais. Taip pat pilateso užsiėmimus, Rytų sveikatingumo mankštas bei meditacijas Girulių paplūdimyje. Kiti užsiėmimai skirti kūdikių laukiančioms klaipėdietėms, kurias kviečia atvykti į visuomenės sveikatos biurą pasisemti žinių skirtų būsimiems tėveliams.

Daugiau informacijos ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“.

Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179. Registracija į tėvelių mokyklėlę ir nėščiųjų mankštas tel. 8 640 93340.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius