Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Selemonas Paltanavičius: Zylės tradicijų nelaužo!

Prieš pat Kalėdas stoję žiemiški orai suteikė nemažai vilčių – tikėjome, kad nors šių metų šventės bus baltos. Taip ir įvyko, tačiau ilgesniam žiemos paveikslui kurti jėgų neliko, naujuosius sutinkame klampodami po sniego košę ar visai jo neturėdami.
Didžioji zylės pragydo prieš naujuosius metus
Didžioji zylės pragydo prieš naujuosius metus / Selemono Paltanavičiaus nuotr.

Kad taip bus, gamtininkai perspėjo dar gruodžio pradžioje. Tai, kas vyksta gamtoje, yra daug stipriau ir patikimiau, nei mūsų prognozės. Gamtoje esančios ir kuriamos tradicijos yra nuo nieko nepriklausomos. Tuo labiau – nuo kalendoriaus. Tokie gamtos ženklai ir siunčiami signalai labai iškalbūs ir aiškūs.

Dar prieš Kalėdas žinojome, kad iš karto po jų, gimus pirmosioms naujos šviesos minutėms (jų turime jau 5), pavasariškai ims tilindžiuoti didžiosios zylės. Galbūt, kai kam toks sakymas atrodė keistai, tačiau Vilniuje ir jo apylinkėse gruodžio 30 dieną, sekmadienį, pro lietutį zylių giesmės skardėjo labai optimistiškai. Kažkas tądien girdėjo švilpaujantį juodąjį strazdą, net karetaitę.

Ką reiškia toks paukščių sujudimas? Ar žiemos nebus? Iš tikro, toks aktyvumas nieko nesako apie žiemos tolesnį charakterį. Žiemos sulauksime, tik ji bus nepastovi, permaininga. Tad tikėtina, jog tokie zylių koncertai skambės ne kartą iki vasario vidurio, kai jiems ateis tikrasis laikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius