Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

5 dienas Vilniuje ieškota 13-metė iš tiesų slėpėsi pas draugę, po viešnagės pas kurią „pradingo“

Policija prasitarė, kur pavyko rasti paauglę, dramatiškai ir karštligiškai ieškotą nuo praėjusio pirmadienio iki penktadienio.
Medos paieška
Nepilnametės paieškų epizodas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Žinau bendrą informaciją, kad rasta ji tame name“, – portalui tv3.lt cituoja, kaip policijos generalinis komisaras Renatas Požėla atsakė, paprašytas patvirtinti, kad mergaitė rasta pas draugę Didžiojoje Riešėje.

Kaip žinoma, būstas Vilniaus rajone, Didžiojoje Riešėje buvo minėtas kaip paskutinė vieta, iš kurios išėjusi trylikametė esą dingo. Mergaitė pas draugę esą atvažiavo ryte, o išėjo iš namų apie 13 val. ir nežinia kur dingo. Draugė tikino, kad jai nekilo jokių įtarimų, kad 13-metė gali dingti, ji esą nežino, kur ji galėjo būti. Su dingusiąja susisiekti nebuvo įmanoma, nes mobilųjį telefoną buvo palikusi namuose.

Jos paieškos dramatiškai tęsėsi nuo savaitės pradžios iki penktadienio vakaro, kad policija lakoniškai prabilo: paieška nutraukiama, mergaitės gyva, sveika ir yra saugioje vietoje.

Policija nuo 13-metės dingimo pradžios laikėsi taktikos, kad plataus masto fizinė paieška, atvirų vietovių „šukavimas“ šiuo atveju nėra tikslingas. Pareigūnai kartojo dirbantys savais metodais ir prašė kantrybės, kol bus rezultatus. Nuo pradžių tikėta, kad joks kriminalinis nusikaltimas paauglės atžvilgiu nepadarytas, siūlyta sostinės atvejo nelyginti su 9-metės pagrobimu Kaune.

Policijos atstovai sakė nedraudžiantys savanoriams vykdyti masinę paiešką savarankiškai. Visgi kuomet entuziastų gretos sutarė penktadienio vakarą susitikti sostinėje prie ASG arenos, o tuomet vykti į Didžiąją Riešę ir dairytis „dingusiosios“ ten, policija lakoniškai pranešė, kad paieška nutraukiama.

Ieškantiesiems pasiūlyta ramiai grįžti namo, tuo pačiu užsimenant, kad platesnė informacija bus pateikta vėliau.

Tačiau visuomenė sužinojo tik tiek, kad mergaitė saugi, o žiniasklaidos paprašyta nebeviešinti jokių su paaugle bei jos paieška susijusių asmens duomenų.

Pirmadienį 15min kreipėsi į Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyrį dėl išsamesnės informacijos apie sėkmingą nepilnametės paieškų bylos baigtį, tačiau atsakymas buvo neigiamas: ši tema plačiau detalizuojama, komentuojama nebus.

Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. Renatas Požėla
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. Renatas Požėla

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius