Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 13

A.Armonaitė: niekas nėra įsikibęs postų, bet Vyriausybė pajėgi atlaikyti ir šitą situaciją

Pirmadienio vakarą tarybos posėdį Vyriausybės pirmųjų metų darbams ir politinėms aktualijoms aptarti surengė Laisvės partija. Po jo partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sakė, kad niekas nėra įsikibęs postų, bet esą šita Vyriausybė yra pajėgi atlaikyti ir skandalą dėl Baltarusijos trąšų tranzito.

„Mes, drąsiai galiu pasakyti, suvaldėme pandemiją. Mes atlaikėme migrantų krizę, mes atlaikėme daugybę kitų dalykų. Ir šitą iššūkį galime įveikti“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Ministrai dirba puikiai

Anot Laisvės partijos pirmininkės, tiek Laisvės partijos deleguotas susisiekimo ministras Marius Skuodis, tiek konservatorių lyderis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis yra puikiai dirbantys ministrai. Šie ministrai yra parašę atsistatydinimo pareiškimus.

„Svarbiausia, kad mes dabar neužsižaistume tose kaltų paieškose, o pirmiausia žiūrėtume, kaip įgyvendinti sankcijas. Pakeisti dar viską įmanoma, ministras Skuodis yra pasiūlęs išeitį ir manau, taip padarysime“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Svarbiausia, kad mes dabar neužsižaistume tose kaltų paieškose.

Būtent Laisvės partijos deleguotas susisiekimo ministras M.Skuodis šiuo metu yra pačiame skandalo dėl baltarusiškų trąšų gabenimo per Lietuvą epicentre. Pirmadienį jis paskelbė parašęs atsistatydinimo pareiškimą ir jį įteikęs premjerei Ingridai Šimonytei. Tačiau ji kol kas nėra paskelbusi savo atsakymo, ar prašymą patenkins.

M.Skuodis pirmadienį po Vyriausybės posėdžio sakė, kad jo pasiryžimas trauktis nėra tik kalbos, jis jaučiąs atsakomybę dėl susidariusios situacijos.

Pirmadienį tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ taip pat paskelbė, kad valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) teikė informaciją susisiekimo ministrui M.Skuodžiui apie bandymus susitarti dėl „Belaruskalij“ mokėjimų aptarnavimo po gruodžio 8-osios, kai įsigaliojo JAV sankcijos pastarajai bendrovei. Pats ministras neigia ką nors nuslėpęs.

Plačiau: „Siena“: Susisiekimo ministras nuslėpė žinojęs apie „Lietuvos geležinkelių“ veiksmus dėl „Belaruskalij“.

A.Armonaitė sakė iš tų pasklidusių žinių apie įvairius susirašinėjimus ji nenorinti daryti jokių išvadų.

Traukimosi neaptarinėjo

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pirmadienį pareiškė neatmetanti galimybės visai Vyriausybei atsistatydinti dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

„Neatmetu šitos galimybės, tą aš galiu labai tiesiai pasakyti“, – nacionalinio transliuotojo LRT laidai „Dienos tema“ sakė I. Šimonytė. Premjerės interviu ištrauka transliuota per LRT laidą „Svarbi valanda“.

Paprašyta pakomentuoti, kaip vertintų, jeigu I.Šimonytė vis dėlto atleis abu ministrus, A.Armonaitė sakė, kad tuomet bus kalbamasi.

Šita Vyriausybė atlaikė jau ne vieną krizę. Atlaikė ir kartuves prie Seimo, ir nelegalios migracijos krizę, ir pandemijos krizę su kokiomis keturiomis bangom. Galime atlaikyti ir šitą krizę, aš to tikiuosi.

„Dabar išgirdau iš žiniasklaidos, kad yra ir platesnių pamąstymų. Bet noriu dar kartą pasakyti, kad šita Vyriausybė, šita valdančioji dauguma atlaikė jau ne vieną krizę.

Atlaikė ir kartuves prie Seimo, ir nelegalios migracijos krizę, ir pandemijos krizę su kokiomis keturiomis bangom. Galime atlaikyti ir šitą krizę, aš to tikiuosi“, – kalbėjo pirmadienį vakarą A.Armonaitė.

Ji teigė, kad premjerė plačiai su ministrais nekalbėjo apie galimybę trauktis visai Vyriausybei.

Laisvės partijos taryba pagrindine šios Vyriausybės pirmųjų metų darbo sėkme laiko gebėjimą valdyti COVID-19 pandemiją neįvedant naujo karantino ir pastebimai padidėjusį švietimo ir mokslo sistemos finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius