Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 20 /09:33

A.Zuokas sako Vilniuje ne pralaimėjęs, o nelaimėjęs, žada telktis į Seimo, EP rinkimus

Sostinės mero rinkimuose antroje vietoje likęs „Laisvė ir teisingumas“ vienas lyderių Artūras Zuokas sako, kad rinkimuose ne pralaimėjo, o nelaimėjo, ir ketina koncentruotis į Seimo bei Europos Parlamento rinkimus.

„Ne pralaimėjęs, o nelaimėjęs“, – pirmadienį spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A.Zuokas.

VIDEO: Trečią kartą iš eilės rinkimus pralaimėjęs A.Zuokas tikslina žurnalistus: „ne pralaimėjęs, o nelaimėjęs“

„Tikrai džiaugiuosi ir noriu padėkoti Vilniaus žmonėms už stiprų pasitikėjimą, vis dėlto 105 tūkst. balsų – didžiausias rezultatas Vilniaus mieste, o kad vilniečiai pasirinko kitą kandidatą, čia yra rinkimų ir demokratijos rezultatas. Linkiu Valdui Benkunskui atnešti bent dalį tų pokyčių, kurių miestui reikia“, – kalbėjo politikas.

Jis pabrėžė rinkimus partijai vertinantis kaip sėkmingus, jai surinkus daugiau ne 5 proc. balsų visoje Lietuvoje bei gavus pasitikėjimą apie 20 savivaldybių tarybų. Anot A.Zuoko, toliau ketinama koncentruotis ir į Seimo bei Europos Parlamento rinkimus.

„Manau, kad šiek tiek yra pakišusi kojas ir VRK, nes mes negalėjome turėti 30 apylinkių stebėtojų, nors buvo stebėtojai patvirtinti. Parašėme pretenzijas VRK“, – sakė A.Zuokas.

„Kas svarbu politinei partijai, barjeras leidžia turėti finansinę paramą, tai gera paraiška artėjantiems Seimo, Europos Parlamento rinkimams. Būdamas vienas iš lyderių, dalyvausiu vienuose ar kituose rinkimuose“, – teigė A.Zuokas.

Jis taip pat sakė, kad nesitiki kvietimo dalyvauti valdančiojoje koalicijoje Vilniuje, nes „aritmetika ir tarybos sudėtis leidžia konservatoriams suformuoti valdančiąją daugumą su Laisvės partija“ ir galbūt socialdemokratais.

„Vilniaus mieste nelabai kas keičiasi – tie patys koalicijos partneriai, kurie yra ir vadovavo daugelį mietų. Pokyčiai neįvyks, čia Vilniečių sprendimu, o jei būsime labiau girdimi, kaip opozicija, bus kreipiama dagiau dėmesio, laimės Vilnius ir vilniečiai“, – sakė A.Zuokas.

Neįtikėtinais jis vadina rezultatus Vilniaus rajone, kur mero postas atiteko socialdemokratui Robertui Duchnevič. Politikas antrajame ture iškovojo pergalę prieš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) kandidatą Waldemarą Urbaną. LLRA-KŠS atstovai Vilniaus rajoną valdė nuo 1995 metų, kai buvo įkurta ši savivaldybė.

„Tai yra iš tikrųjų neįtikėtinas rezultatas. Niekas neprognozavo. Tai rodo tam tikrą virsmą Vilniaus rajone“, – sakė A.Zuokas.

Anot jo, tai rodo atviresnes galimybes sostinei rajonui bendradarbiauti sprendžiant tiek transporto, tiek investicijų pritraukimo klausimus, tačiau, pasak A.Zuoko, dažnai „politinė konkurencija užgožia bendrus galimus tikslus, kurių reikia visuomenei“.

„Laisvės ir teisingumo“ atstovas A.Zuokas sekmadienį vykusiuose rinkimuose pelnė 46,66 proc. rinkėjų balsų, o mero postą sostinėje laimėjęs konservatorius Valdas Benkunskas – 52,05 proc.

VIDEO: Antroje vietoje likęs A.Zuokas: „Tai mano didžiausias rezultatas Vilniaus mieste“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius