-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Algirdas Butkevičius nebijo, kad koalicija grius: „Baimė – tai progreso stabdymas“

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius sako visai nesibaiminantis, kad „tvarkiečiai“ ir „darbiečiai“ gali įgyvendinti savo laidomus grasinimus ir iš tikrųjų pasitraukti iš koalicijos. Socialdemokratai, nepaisydami „tvarkiečių“ šantažo, antradienį beveik vieningai balsavo už „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio neliečiamybės panaikinimą.
Algridas Butkevičius ir Rolandas Paksas
Algirdas Butkevičius ir Rolandas Paksas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš dirbu savo darbą ir nesiblaškau. Kas ką kalba, kokį pareiškimą padaro, tai, žinokit, jau esu pripratęs ir į tai nekreipiu jokio dėmesio. Man svarbiausia, kad darbas koalicijoje ir, ypač Vyriausybėje, vyktų sėkmingai. Kaip matote, visi mūsų planai ambicingi, tie, kurie nebuvo įgyvendinti per 25-erius metus, kaip socialinio modelio parengimas, irgi sėkmingai įgyvendinami“, – kalbėjo A.Butkevičius.

„Aš negalvoju apie tai, nes baimė – tai progreso stabdymas“, – pridūrė jis, klausiamas, ar nesibaimina, kad koalicija tikrai gali sugriūti.

Šantažui žada nepasiduoti

Anksčiau socialdemokratas Gediminas Kirkilas yra sakęs, kad „tvarkiečiai“ šantažuoja socialdemokratus paliksiantys koaliciją, jei socialdemokratai nesaugos R.A.Ručio nuo teisėsaugos.

Aš negalvoju apie tai, nes baimė – tai progreso stabdymas, – sakė A.Butkevičius.

Tačiau A.Butkevičius tikina, kad socialdemokratai niekada nepasiduos šantažui ir nebalsuos už politikų neliečiamybės išsaugojimą, kad ir kuo dėl to būtų grasinama.

„Mes nuosekliai laikėmės, laikomės ir laikysimės tos pozicijos, kad politikai neturi jokios teisės trukdyti teisėsaugos institucijoms atlikti tyrimus. Politikai negali kištis į teisėsaugos institucijų darbą“, – sakė jis.

Premjeras tvirtino, kad jokios politikos tyrime dėl galimų „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio nusikaltimų nėra, todėl kolegų sprendimas bandyti saugoti jo neliečiamybę – nesuprantamas.

„Manau, kad tie „Tvarkos ir teisingumo“ žmonės, kurie buvo apklausiami, galėjo susidaryti nuomonę, kad tyrimas turi būti užbaigtas. Galutinį sprendimą priims teismas“, – kalbėjo A.Butkevičius.

K.Komskis nebe toks drąsus

Tuo tarpu „tvarkietis“ K.Komskis sako, kad nesusipratėliai yra socialdemokratai, o ne „tvarkiečiai“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstas Komskis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstas Komskis

Visada yra liūdna, kai matai, kad politikuoja tarnybos, politikuoja politikai, – sakė K.Komskis.

„Gal jie nežino visos pozicijos, gal jie neįsigilinę į visus klausimus. Mes matome, kad čia yra daug politikavimo ir kad tai daug susiję su rinkimais, nes prokuroras atėjo paskutinę dieną prieš Kalėdas. Tai akivaizdžiai rodo, kad tai politikavimas“, – aiškino jis.

Tiesa, praėjusią savaitę pasiūlęs „Tvarkai ir teisingumui“ trauktis į opoziciją, dabar K.Komskis šiuo klausimu nebe toks drąsus. Jis aiškino, kad R.A.Ručio neliečiamybės panaikinimas ir koalicijos likimas tikrai nieko bendra neturi.

„Nieko bendra šis balsavimas ir traukimasis iš koalicijos neturi. Žinoma, visada yra liūdna, kai matai, kad politikuoja tarnybos, politikuoja politikai“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius