Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 11

Apie juodaodį ir unitazą prisišnekėjusią Dalią Teišerskytę internautai kala prie gėdos stulpo

Oficialiame renginyje juodaodį su unitazu palyginusi Seimo liberalė Dalia Teišerskytė mėgina atsiimti savo žodžius, tačiau viešojoje erdvėje sukelta audra dėl to nė kiek neslopsta.
Internautai Dalią Teišerskytę kala prie gėdos stulpo
Internautai Dalią Teišerskytę kala prie gėdos stulpo / Facebook nuotr.

Seimo narės pasisakymas, kuriame ji dalijosi prisiminimais apie skrydį lėktuvu, kur juodaodis ir tualetas esą „kvepėjo vienodai“, žaibiškai pavertė D.Teišerskytę interneto tautosakos heroje. Socialiniuose tinkluose pasipylė „memai“ ir pašaipios replikos parlamentarės atžvilgiu. Jos „garbei“ netgi sukurta žymė #skridauLėktuvu.

„Kartą ‪#‎SkridauLėktuvu ir netoli sėdėjo Dalia Teišerskytė. Neuosčiau“, – rašo komikas Paulius Ambrazevičius.

Ir jis toli gražu ne vienintelis, pašiepiantis D.Teišerskytės monologą. Socialiniuose tinkluose pasipylė „memai“. Vienur primenama, kad Liberalų sąjūdis šią Seimo narę visai neseniai paskyrė kultūros ministre savo šešėlinėje vyriausybėje, kitur parlamentarės iškalba gretinama su neonacių ar Kukluksklano retorika.

Reakcijų netrūko ir liberalų gretose. D.Teišerskytės pareiškimą pasmerkė ne vienas partijos kolega. Liberalų lyderis Eligijus Masiulis – ne išimtis. 

„Dalios Teišerskytės pasakymas yra nesuvokiamas. Galiu tik apgailestauti ir atsiprašyti, pateisinančių žodžių neturiu ir neketinu ieškoti“, – teigia E.Masiulis.

Tiesa, prie šio jo įrašo socialiniame tinkle „Facebook“ čia pat pasipylė neatsakyti klausimai. Ar liberalai apsiribos pabarimu? Ar D.Teišerskytė ir toliau bus oficiali partijos kandidatė po 2016 m. rinkimų užimti kultūros ministro postą? Kodėl liberalai D.Teišerskytės atžvilgiu elgiasi ne taip griežtai, kaip pasielgė su Vilniaus tarybos nariu Marku Adamu Haroldu, kurį už „Facebook“ paleistą frazę „F**k you Lithuania“ išmetė iš frakcijos?

Netrukus dalis šių klausimų buvo atsakyta. Liberalai pranešė, kad D.Teišerskytės tarp pretendentų sėsti į kultūros ministro kėdę nebėra. Apie politikės šalinimą iš partijos ar liberalų frakcijos Seime – kol kas jokių užuominų.

Atgailauja ir D.Teišerskytė. Tuoj po savo monologo Seimo narė žurnalistams išdidžiai pasakojo čia nematanti jokio rasizmo. Tačiau trečiadienį vakare ji per „Facebook“ paskelbė kitokią poziciją:

„Šiandien kalbėdama apie vieną nemalonų įvykį savo gyvenime, apie nutikimą keliaujant lėktuvu, panaudojau netinkamus žodžius. Dėl to nuoširdžiai gailiuosi ir visų atsiprašau.

Tiesiog kartais dėl tam tikrų situacijų apima žmogiškas pyktis ir nusivylimas. Tikrai nesu niekaip nusiteikusi prieš juodaodžius arba prieš kitos rasės žmones. Atsiprašau, jei kam nors galėjo susidaryti toks įspūdis“, – atgailauja Seimo narė. 

Panašu, kad triukšmas nenutils dar kurį laiką. Socialdemokratas Juras Požela jau paskelbė D.Teišerskytę skųsiąs Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius