Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 01

Ar žinote, už ką balsuoti Vilniuje? Favoritais įvardijami kandidatai ir šešėliai jų portretuose

Artimiausią sekmadienį, kovo 5 d., bus renkami merai ir savivaldybių tarybų nariai. Vilniuje kandidatų gausu, bet apklausos rodo, kad realių šansų turi tik keturi iš šešiolikos: Artūras Zuokas, Valdas Benkunskas, Mykolas Majauskas ir Tomas Vytautas Raskevičius. Ką jie veikia ir kuo yra garsūs?
Kandidatai į Vilniaus miesto mero postą
Kandidatai į Vilniaus miesto mero postą / 15min nuotr.

Tekstą apie likusius 12 kandidatų, kurių šansai, kaip rodo apklausos, šiuose merų rinkimuose gerokai mažesni, skaitykite čia: Kandidatai į sostinės merus: išgarsėjo skandalais ir skambiomis frazėmis, bet kuo čia dėtas Vilnius?

15min užsakymu 2023 m. sausio 27 d. – vasario 3 d. atlikta „Norstat“ internetinė apklausa parodė, kad daugiausia vilniečių palaikyti ketina A.Zuoką – pirmame ture už jį balsuoti likus mėnesiui iki rinkimų buvo nusiteikę arti 20 proc. vilniečių.

Toliau rikiuojasi dabartinis vicemeras, konservatorius V.Benkunskas – (beveik 15 proc. balsų), parlamentarai M.Majauskas (11,1 proc.) ir T.V.Raskevičius (7,1 proc.).

Siekia ketvirtos kadencijos

Šių rinkimų pirmojo turo favoritas – A.Zuokas. Vis dėlto antras turas greičiausia nei jam, nei jo konkurentui netaps lengvu pasivaikščiojimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius