Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 05

COVID-19 infekcijos protrūkis Marijampolės ligoninės direktorę išvertė iš posto

Marijampolės rajono meras Povilas Isoda pranešė, kad penktadienį, atsižvelgdamas į atlikto tyrimo išvadas, atšaukė Marijampolės ligoninės direktorę Audronę Kuodienę iš pareigų.
Marijampolės ligoninė
Marijampolės ligoninė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Marijampolės savivaldybė praneša, kad šis sprendimas priimtas po atlikto tyrimo išvadų, kurios parodė, kad Marijampolės ligoninėje nebuvo nedelsiant vykdomi valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimai, darbas buvo organizuojamas netinkamai, nebuvo laikomasi rekomendacijų, kurios buvo reikalingos norint kontroliuoti infekcijos plitimą.

Pranešime teigiama, kad labai tikėtina, jog COVID-19 infekcijos protrūkis ligoninėje įvyko dėl netinkamo teisės aktų įgyvendinimo, tačiau protrūkio mastą būtų buvę įmanoma suvaldyti, jeigu nedelsiant būtų buvę imtasi reikiamų priemonių. Buvo padaryta klaidų žmogiškųjų išteklių valdyme, darbuotojų pamainų formavime ir kitose infekcijos plitimo valdymo priemonėse.

„Silpnų vadybos vietų atskleista nemažai, kaip ir vidinės bei išorinės komunikacijos įstaigoje trūkumo. Marijampolės ligoninės direktorė tikrai yra padariusi daug gerų darbų įstaigai, tačiau krizinėje situacijoje išryškėjo valdymo klaidos, kurios neatitinka teisės aktų ir ministro rekomendacijų. Sulaukus tyrimo išvadų, atšaukiu A.Kuodienę iš VšĮ Marijampolės ligoninės direktorės pareigų“, – sprendimą komentavo Povilas Isoda.

Šiuo metu A.Kuodienė turi laikinąjį nedarbingumą, tačiau sprendimas įsigalioja jau šiandien, tad iš karto po nedarbingumo pabaigos darbo sutartis bus nutraukta. Vėliau bus skelbiamas konkursas ligoninės vadovo pareigoms eiti.

„Ligoninei reikia pokyčių, būtina suvaldyti mikroklimatą įstaigoje, suburti bendruomenę, todėl manau, kad naujas įstaigos vadovas sugebės objektyviai įvertinti situaciją ir suvienyti darbuotojus. Tariu ačiū visiems medikams ir darbuotojams, kurių dėka pavyko suvaldyti krizinę situaciją“, – kalbėjo P.Isoda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius