Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 25

D.Grybauskaitė pritaria, kad Vyriausybėje liktų M.Vainiutė ir L.Linkevičius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako neprieštaraujanti, kad Vyriausybėje dirbti liktų iš Socialdemokratų partijos besitraukiantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius bei nepartinė, socialdemokratų deleguota teisingumo ministrė Milda Vainiutė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dėl ministrų, žinome, kad vienas ministras traukiasi, du lieka. Tai didele dalimi yra ir premjero sprendimas, ir, be jokios abejonės, aš tam neprieštarauju“, – žurnalistams pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Ji tvirtino, kad tai, ar premjerui verta pasitikrinti pasitikėjimą Seime, priklausys nuo „vykstančių derybų dėl palaikymo“.

Socialdemokratų partijos frakcija Seime pirmadienį pranešė nusprendusi pasirašyti su „valstiečių“ frakcija susitarimą dėl bendradarbiavimo.

„Dar neaišku, kiek socialdemokratų pasitrauks ir kaip pasitrauks. Partijos sprendimas yra, bet frakcija rodo skirtingus ženklus (...). Jei palaikymas bus pakankamai solidus, rodys mums aiškią daugumą, tuomet ir bus aišku – reikia ar nereikia“, – teigė prezidentė, su žurnalistais kalbėjusi dar iki Seimo socialdemokratų sprendimo.

Šalies vadovė nesiryžo spėlioti, ar galėtų S.Skvernelio Vyriausybė dirbti likusius trejus metus mažumoje. Ji kritikavo socialdemokratų elgesį, sakydama, kad mato „pasimetimą ir neapsisprendimą“, o po Socialdemokratų partijos sprendimo trauktis, anot prezidentės, „įeiname į tam tikro nestabilumo laikotarpį“. Ji neatmetė ir Socialdemokratų frakcijos skilimo galimybių bei pabrėžė, kad Seimo statutas numato galimybę pasirašyti memorandumus ar susitarimus ir su opozicinėmis jėgomis.

„Jis (sprendimas trauktis – BNS) kol kas yra tikrai neaiškus, nes lyg ir išeiname, bet viena koja kai kas nori likti. Tai kol kas matau tokį ir pasimetimą, apsisprendimo stoką ir šiek tiek nepolitinį elgesį: daugiau tokia išskaičiavimų, sandėrių, sandorių elgsena. Šis požymis jau pradeda ryškėti po šių rinkimų būtent šiame Seime“, – sakė D.Grybauskaitė.

Lietuvos socialdemokratų partijos taryba šeštadienį nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Pirmadienį ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius pranešė, kad paklusdamas partijos valiai įteikė atsistatydinimo pareiškimą, tuo metu L.Linkevičius ir M.Vainiutė nusprendė likti Vyriausybėje.

Už susitarimą su „valstiečiais“ pirmadienį balsavo dešimt Socialdemokratų partijos frakcijos narių, įskaitant du frakcijoje esančius „darbiečius“. Iš viso frakcijoje yra 19 narių.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi 56 atstovus iš 141, socialdemokratai – 17. Opozicinei Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams priklauso 31 parlamentaras, Liberalų sąjūdžio frakcijai – 14, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai – aštuoni, „Tvarkos ir teisingumo“ – septyni Seimo nariai. Dar penki parlamentarai nėra jokios frakcijos nariai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius