Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 22

Danijoje renkami parašai po siūlymu gerbti „Baltic Pride“ organizatorių teisę į saviraišką

Danai sugalvojo dar vieną būdą išreikšti savo paramą Vilniuje liepos pabaigoje numatytų homoseksualų eitynių „Baltic Pride“ organizatoriams.
Baltic pride Vilnius 2010
Baltic pride Vilnius 2010 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žmogaus teises ginančios tarptautinės organizacijos „Amnesty International“ Danijos padalinio aktyvistai pradėjo rinkti parašus po reikalavimu užtikrinti eitynių dalyvių saugumą ir gerbti išraiškos bei taikių susirinkimų laisvę.

Liepos 27 dieną suplanuotomis tradicinėmis eitynėmis „Už lygybę“ lesbietės, gėjai, biseksualai ir transseksualai (LGBT) kartu su juos palaikančiais žmonėmis skatins visuomenę toleruoti įvairovę ir apsaugoti jų žmogaus teises.

„LGBT šiame regione iki šiol yra diskriminuojami ir netoleruojami, – rašoma „Amnesty“ tinklalapyje. – Vilniaus valdžia keletą kartų stengėsi užkirsti kelią „Baltic Pride“ organizatoriams surengti eitynes miesto centre, taip neleisdama jiems visapusiškai pasinaudoti savo teise į saviraišką ir susirinkimus.“

Todėl „Amnesty International“ ragina Lietuvos valdžios institucijas suteikti reikiamą apsaugą renginio dalyviams ir taip pademonstruoti pagarbą saviraiškos laisvei bei teisei rinktis į taikius susirinkimus be jokios diskriminacijos.

Peticiją siūloma pasirašyti čia.

„Amnesty Denmark“ plakatas „Baltic Pride“ eitynėms paremti
„Amnesty Denmark“ plakatas „Baltic Pride“ eitynėms paremti

Kaip prieš kelias dienas rašė portalas 15min.lt, danai taip pat pradėjo rinkti pinigus eitynėms paremti. „Amnesty International“ Danijos padalinys nusprendė surinkti pinigų plakatams, kurie būtų skirti eitynėms palaikyti ir pasirodytų Vilniaus gatvėse.

„Nusiųskite Vilniui meilės“, – skelbiama plakate, kuris neseniai pasirodė „Amnesty Denmark“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Plakate žmonės raginami nusiųsti trumpąją žinutę telefonu ir paaukoti 20 kronų (9,23 lito) ir taip paremti informacijos kampaniją prieš homofobiją. Visi paaukoti pinigai, žadama, bus skirti plakatams, kuriuos norima pakabinti Vilniaus gatvėse artėjant eitynėms.

Vilniaus miesto savivaldybei atsisakius išduoti leidimą eitynėms „Už lygybę“ vienoje pagrindinių sostinės gatvių – Gedimino prospekte – ir nurodžius renginį perkelti į Upės gatvę kitapus Neries, šią savaitę Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad valdininkams teks iš naujo derinti pranešimą apie eitynių organizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius