Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 28

Dėl įtariamo koronaviruso du vyrai iš Kėdainių išvežti į Kauną

Penktadienio popietę prie Kėdainių pirmininės sveikatos priežiūros centro – neįprastas šurmulys. Atskubėję greitosios medicinos pagalbos medikai du vyrus perėmė savo globon. Medicinos darbuotojai žmogų išgabeno besilaikydami instrukcijų dėl įtariamo koronaviruso, t.y. dėvėjo specialias aprangas. 
Respublikinė Šiaulių ligoninė
Greitoji medicinos pagalba / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

15min polapyje – visos naujienos apie koronavirusą.

Oficialūs duomenys, ar išvežtieji asmenys serga būtent korona virusu, bus aiškūs per artimiausias 24 valandas.

Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Audronė Rimkevičienė „Rinkos aikštei“ patvirtino, kad du vyrai skubiai iš Kėdainių vežami į Kauno ligoninę. Ji ramino kėdainiečius, kad nieko neįprasto nevyksta, tiesiog medikai laikosi nustatytų reikalavimų.

„Ten yra tokie atvejai, kurie yra įtariami. Vienas vyras grįžęs iš Filipinų, kitas iš Vokietijos. Juos vežame į Kauną“, – patvirtino A.Rimkevičienė.

Medikai prašo kėdainiečių nepanikuoti ir elgtis ramiai.

SAM primena, kad nekeliavus į šalis, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje ir neturėjus kontakto su keliavusiaisiais bei nejaučiant susirgimui būdingų, gripą primenančių simptomų, jokių tyrimų atlikti ar imtis specialių priemonių nėra reikalo.

Tuo metu, jei simptomai pasireiškė per dvi savaites po kelionės į paveiktas zonas ar kontakto su žmonėmis, kuriems patvirtintas COVID-19, tokiu atveju reikia nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas

Koronavirusas užfiksuotas ir Lietuvoje

Lietuvoje penktadienio naktį patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis. Liga diagnozuota 39 metų moteriai, ji paguldyta į Šiaulių respublikinę ligoninę. Moteris užsikrėtė Veronoje, Italijoje, į Lietuvą vasario 24 dieną grįžo per Kauną. Pacientė yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, keturi jos šeimos nariai – stebimi. Moters vyrui atliktas koronaviruso tyrimas. Jo rezultatų laukiama penktadienį.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min atsako į dažniausiai užduodamus klausimus apie koronavirusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius