-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 27

Dėl nuslėpto tyrimo L.Matjošaitytė teisinasi toliau: „Įvyko tam tikras nesusipratimas“

Anksčiau aiškinusi, kad naujai sudaryta komisija neturėjo laiko tirti dar birželį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) darbo grupės priimtos išvados „Dėl juridinių asmenų skirtos paramos mecenatu (globėju) įvardijant Ramūną Karbauskį“, dabar VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė sako, kad tai buvo nesusipratimas vienai komisijai perimant kitos darbus.
Laura Matjošaitytė
Laura Matjošaitytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ta situacija, kuri įvyko, bus gera pamoka man ir komisijos nariams. Reikės imtis pokyčių ir užtikrinti, kad daugiau to nebūtų. Matom, kad įvyko tam tikras nesusipratimas iš praeitos kadencijos perimant išvadą šios kadencijos komisijai. Daugiau tokių nesusipratimų savo veikloje neturime. Viskas vyksta sklandžiai“, – antradienį Žinių radijui dėstė ji.

Minėtą išvadą VRK sudaryta darbo grupė siūlė perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), kad ši atliktų išsamesnį tyrimą. Anksčiau L.Matjošaitytė, atsakydama į klausimą, kodėl tai nebuvo padaryta, ir kodėl šiandieninė VRK komisija išvados posėdžio metu iki šiol nesvarstė, atsakė: „Rugsėjo mėnesį buvo Marijampolės savivaldybės tarybos mero rinkimai. Taip pat VRK rugsėjo mėnesį gavo STT medžiagą dėl liberalų. Šis tyrimas buvo sudėtingas, truko ilgai“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vincentas Vobolevičius, Laura Matjošaitytė ir Jonė Valčiukienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vincentas Vobolevičius, Laura Matjošaitytė ir Jonė Valčiukienė

Antradienį žiniasklaidai išplatintame pranešime taip pat priduriama, kad išvadoje „Dėl juridinių asmenų skirtos paramos mecenatu (globėju) įvardijant Ramūną Karbauskį“ nenustatyta rinkimų įstatymų pažeidimų.

Antradienį VRK pranešė toliau vykdysianti ir išplėsianti tyrimą dėl galbūt paslėptos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei jos pirmininko Ramūno Karbauskio politinės reklamos „Naisių vasaroje“. Nuo tyrimo L.Matjošaitytė žada nusišalinti.

Serialą „Naisių vasara“ kūrė minėtas valdančiosios „valstiečių“ partijos pirmininkas R.Karbauskis. Kaip skelbė naujienų portalas 15min, ankstesnė VRK darbo grupė suskaičiavo, kad su politiku susijusiems renginiams 2013–2016 metais jam priklausantis „Agrokoncernas“ galėjo išleisti virš milijono eurų.

L.Matjošaitytė, dėl to, kad VRK išvados „Dėl juridinių asmenų skirtos paramos mecenatu (globėju) įvardijant Ramūną Karbauskį“ iki šiol nesvarstė, savo kaltės nemato ir atsistatydinti neketina. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tikina šiuo metu esantis įtikintas, kad VRK vadovė L.Matjošaitytė dirba teisingai.

„Pagal tai, ką ji sako, tai ji dirbo teisingai, bet ji pati turi tą įrodyti viešumoje“, – anksčiau sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius