Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 07 /11:28

Durimis trenkusi R.Baškienė: žvelgiame į ateitį, o ne į praeities klaidų ieškojimą

Po 25 metų Lietuvos valstiečių iš žaliųjų sąjunga (LVŽS) paliekanti ir prie naujos Sauliaus Skvernelio buriamos frakcijos prisijungusi politikos senbuvė Rima Baškienė paaiškino savo sprendimo motyvus.
Sauliaus Skvernelio ir kitų Seimo narių spaudos konferencija
Sauliaus Skvernelio ir kitų Seimo narių spaudos konferencija / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Antradienį M.Mažvydo bibliotekoje buvo paskelbta apie naujai kuriamą 13 parlamentarų frakciją, kuriai priklausys 10 Seimo LVŽS frakciją palikę parlamentarai ir 3 Seimo nariai dirbę Mišrioje Seimo narių grupėje.

Kalbėdama renginyje ilgametė „valstietė“ R.Baškienė leido suprasti nebegalėjusi ilgiau dirbti LVŽS frakcijoje.

„Visų pirma noriu padėkoti mūsų bendražygiams, su kuriais 25 metus kūrėme, stiprinome Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Aš labai vertinu mūsų nuveiktus darbus, mūsų puoselėtas vertybes, jos man buvo ir bus visda svarbios. Tačiau pastarieji metai privertė priimti kitus sprendimus“, – kalbėjo politikė.

R.Baškienės teigė, jog tapdama naujos frakcijos nare išstos iš LVŽS, tą patį padarys ir Zenonas Streikus bei Laima Mogenienė.

Politikė tęsė, kad su kolegomis nusprendė eiti tokiu keliu, kur bus galima dirbti konstruktyvaus bendravimo kultūroje.

„Vertiname ne priklausomumą partijai, ne lojalumą, bet valstybiškai sprendžiamus klausimus – darbai yra svarbiausia“, – teigė ji.

Parlamentarė pridūrė, kad į naują frakciją susibūrusiems parlamentarams labai svarbu politikų elgesio kodeksas, pagarba žmogui ir valstybei.

„Teisingumas, sąžiningumas, pareigingumas, nešališkumas. Na, ir žinoma – atsakomybė. Mes žvelgiame į ateitį, į būsimus darbus, o ne į nuolatinį praeities klaidų ieškojimą.

Ne priešų paiešką, ne etikečių klijavimą – Lietuvoje negalime leisti sau būti neatsakingais. Mus nuoširdžiai telkia ir vienija atsakomybė ir pareiga būnant opozicijoje padėti Lietuvai nugalėti kylančius iššūkius“, – teigė ji.

Politikė pabrėžė, kad reikia susikalbėjimo, kompromisų paieškos, atvirumo, skaidrumo ir tarimosi su žmonėmis.

R.Baškienė citavo kunigą Ričardą Doveiką, sakiusį, kad kiekviena visuomenė gali rasti problemų sprendimus, kai nustojama vienas kitą žeminti, kai nustojama klijuoti etiketes, kovoti su tais, kurie turi kritinį mąstymą, kurie nori dialogo, pradėti kalbėti.

„Ir išties – mūsų gebėjimas, patirtis, kompetencija, ką įrodėme praėjusiose kadencijose, gali sąlygoti, kad mes galime būti naudingi, t. y. bendru sutarimu, veikimu, išmintimi, o kartu kviesti žmones, ekspertus išsakyti poziciją, patarimus ir nuomones“, – tvirtino politikė.

Kalbėdama apie ateitį, ji minėjo šeimos politiką, skaidrumą, nepakantumą korupcijai, valstybės saugumą.

„Tikiuosi, kad gebėsime tiems, kurie nepatenkinti dėl mūsų sprendimo, paaiškinti, ir rasime bendrus veikimus, galvodami visų pirma apie Lietuvos žmones ir apie mūsų valstybę. Mums svarbiausia Lietuva“, – teigė R.Baškienė.

Antradienį LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sakė, kad įvyko tai, kas ir turėjo atsitikti.

Esą S.Skvernelis iš „valstiečių“ reikalavo garantijų, kurių jie jam suteikti negalėjo, nes nesuprato, ko konkrečiai norima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius