-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 11 18

Europos socialinio fondo agentūra ieško vadovo

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) skelbia konkursą Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) direktoriaus pareigoms užimti. Pretendentai dokumentus gali pateikti iki 2022 m. lapkričio 22 d, rašoma ŠMSM pranešime spaudai.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Agentūra administruoja ir vykdo žmogiškųjų išteklių plėtros, kitus ES finansuojamus projektus bei programas. Agentūros dalininkės yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Rūpinimasis, kad ES investicijos Lietuvoje būtų panaudojamos tikslingai ir prasmingai, prisidėtų prie šalies raidos ir augimo, intensyvus bendradarbiavimas su Lietuvos ir ES institucijomis, sklandaus agentūros darbo užtikrinimas – pagrindinės agentūros vadovo darbo sritys. Ieškome šios svarbios agentūros vadovo, kuris drąsiai prisiimtų lyderystę ir pasiektų agentūrai keliamus tikslus“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Europos socialinio fondo agentūra yra brandi ir pažangi organizacija, kuria pasitikime jau daugiau nei du dešimtmečius. Savo kruopščiu ir atsakingu darbu, smalsumu naujovėms, požiūriu į investicijas ir į kokybę, vertybių puoselėjimu bei visuomet laiku pasiektais rezultatais ESFA ne kartą buvo pavyzdžiu ne tik viešojo sektoriaus, bet ir verslo organizacijoms.

Ne atsitiktinai jai buvo patikėtas ir labai svarbus socialinių inovacijų kompetencijų centro vaidmuo. Tikimės, jog naujasis vadovas ne tik užtikrins veiklų tęstinumą, bet ir kartu su ambicinga ir patyrusia komanda sieks proveržio valstybei svarbiose srityse“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Pretendentas turi būti nepriekaištingos reputacijos, turėti universitetinį išsilavinimą, 3 metų vadovavimo patirtį. Taip pat privaloma 3 metų darbo patirtis ES struktūrinių fondų, kitų ES programų investicijų planavimo ar įgyvendinimo srityse, gerai mokėti valstybinę ir vieną iš ES kalbų ne žemesniu nei B2 lygiu.

Jis turi būti susipažinęs su ES sanglaudos politika, su Europos socialinio fondo bei kitų ES struktūrinių fondų veiklos principais, administravimo sistema, išmanyti šios srities teisės aktus, investicijų Lietuvoje planavimo dokumentus, gebėti planuoti, organizuoti savo bei įstaigos veiklą, priimti optimalius sprendimus ir kt.

Be kita ko, būtina pateikti savo, kaip įstaigos vadovo, veiklos programą 2023–2025 m., kurioje būtų nurodyti svarbiausi ESFA tikslai, uždaviniai, rezultatų vertinimo kriterijai ir rodikliai, svarbiausios priemonės tikslams ir uždaviniams pasiekti, galimi iššūkių sprendimo būdai ir rizikų kontrolės būdai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius