Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 27

G.Paluckas: socialdemokratai dėl koalicijos ateities spręs matydami bendro darbo rezultatus

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako nesureikšminantis koalicijos partnerių „valstiečių“ premjero Sauliaus Skvernelio aštrios retorikos jų atžvilgiu, o koalicijos ateitį, pasak jo, lems bendro darbo rezultatai.
Saulius Skvernelis ir Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Raudona linija yra rezultatai. Mes kantrūs, santūrūs, esame ne vieną koaliciją ir patys formavę, ir dirbę, ir pergyvenę. Mūsų niekas negąsdina absoliučiai. Vienintelis dalykas, kuris mus gąsdina ir duoda blogus politinius rezultatus rinkimuose – blogi arba nepakankami rezultatai darbo“, – BNS sakė G.Paluckas.

Pasak jo, tai bus galima įvertinti rudenį.

„Jeigu nematysime ženklios mokesčių sistemos ir visokių lengvatų reformos, kuri leistų sumažinti pajamų nelygybę ir socialinę atskirtį, jeigu nematysime judėjimo švietimo reformų srityje – tie dalykai yra esminiai, jei čia nematysime rezultato, tas klausimas nepriklausomai nuo to, ar mes vieni kitiems patinkam, ar nepatinkam, jis iškils visu smarkumu“, – teigė socialdemokratų lyderis.

Interviu naujienų portalui 15min S.Skvernelis šią savaitę sakė manantis, jog socdemai norėtų palikti koaliciją.

„Galiu klysti, bet jaučiu, kad yra noras: „išmeskit mus.“ Socialdemokratai nenori būti tie, kurie išeina“, – teigė premjeras.

G.Palucko teigimu, tokie samprotavimai kenkia koalicijos tarpusavio pasitikėjimui ir bendram darbui, tačiau teigė, kad „persotintos emocijomis“ S.Skvernelio retorikos nesureikšmina.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis žurnalistams yra sakęs, kad valdančiosios koalicijos likimas priklausys nuo balsavimų dėl alkoholio prieinamumo mažinimo ir naujo Darbo kodekso pataisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius