-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 24

Griežtinami reikalavimai maitinimą savitarnos principu organizuojančioms gydymo įstaigoms

Nuo spalio 1 d. maitinimą savitarnos principu organizuojančios sanatorijos ir kitos gydymo įstaigos turės laikytis tokių pačių reikalavimų, kaip ir viešojo maitinimo įstaigos. Tačiau joms bus taikoma viena išimtis: pacientai ir juos globojantys asmenys valgyklose neprivalės dėvėti veido apsaugos priemonių. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Valgykla
Asociatyvi nuotrauka / Kauno miesto savivakdybės nuotr.

Tokį sprendimą trečiadienį pasirašė sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

Gydymo įstaigos, kaip ir viešojo maitinimo įstaigos, turės apsaugoti savitarnos stalą nuo taršos per orą, uždengiant indus arba atskiriant juos sienelėmis nuo lankytojų. Maistas taip pat galės būti fasuojamas porcijomis (uždengiant jas plėvele, įdedant jas į maišelius, dėžutes ir pan.), arba jį galės įdėti valgyklos darbuotojas.

Lankytojai turės būti maitinami pagal sudarytą grafiką ir tam tikrą laiką, o tarp žmonių, sėdinčių prie skirtingų stalų, turės būti užtikrintas ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas.

Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad skirtingai nei viešojo maitinimo įstaigų lankytojams, gydymo įstaigų valgyklų lankytojams nebus taikomas reikalavimas dėvėti nosį ir burną dengiančias veido apsaugos priemones. Tačiau jas dėvėti turės maistą pateikiantys ir kiti darbuotojai, turintys kontaktą su pacientais bei juos globojančiais asmenimis.

Operacijų vadovo sprendimą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius