-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 28

Gripas puola vis aršiau

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras informavo, kad šią savaitę Kaune nuo gripo mirė 19-metis Kauno rajono gyventojas. Tyrimai parodė, kad jis buvo užsikrėtęs A(H1N1) tipo virusu. Medikų teigimu, šiuo metu Kauno klinikose su įtariamu šio tipo gripu guli 17 žmonių. 4-iems jų jau patvirtintas vadinamasis kiaulių gripas.
Kauno klinikos
Kauno klinikos / J.Petronio/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Jaunas Kauno rajono gyventojas, kurį gripas pasiglemžė sausio 24-ąją, pirmuosius negalavimus pajuto sausio 9 dieną, o po kelių dienų, sausio 14-ąją, buvo paguldytas į ligoninę. Praėjus dešimčiai dienų jis mirė – medikai tikino padarę viską, ką galėjo, tačiau organizmą įveikė virusas ir jo sukeltos komplikacijos. Jaunuolis – jau dešimtasis lietuvis šį ligų sezoną miręs nuo gripo.

Kauno klinikose vakar buvo gydoma 11 vaikų ir 6 suaugę pacientai, kuriems įtariamas gripas. Tarp jų – 3 besilaukiančios moterys.

„5 iš pacientų būklė rimta – jie guli centrinėje reanimacijoje. Šeštasis ligonis vakar buvo atvežtas iš Kauno 2-osios klinikinės ligoninės. Keturiems iš Intensyviosios terapijos skyriuje esančių pacientų jau patvirtintas A(H1N1) tipo, pandeminis, gripas“, – sakė Kauno klinikų atstovė spaudai Eglė Žemaitienė.

Priminsime, kad Kaunas šiemet tapo pirmuoju miestu, kuriame buvo paskelbta gripo epidemija. Šiuo metu gripo epidemijos jau paskelbtos ir Prienų, Varėnos, Klaipėdos, Kėdainių rajonuose, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Marijampolėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius