-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27

Į skandalus įklimpusiam J.Narkevičiui Seime inicijuojama interpeliacija

Seimo opozicijos atstovai planuoja rengti interpeliaciją į kelis skandalus įsivėlusiam susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui. Dėl to jau derinami veiksmai.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimo opozicijos lyderio socialdemokrato Juliaus Sabatausko teigimu, rengti interpeliaciją J.Narkevičiui – pats laikas.

„Nes jau pernelyg visko susikaupė ir reikia gelbėti patį J.Narkevičių nuo pono J.Narkevičiaus“, – trečiadienį aiškino jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julius Sabatauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julius Sabatauskas

Klausimų susisiekimo ministrui, pasak J.Sabatausko, yra ne tik dėl komandiruočių į užsienį, nuomotosi Seimo viešbučio, kai J.Narkevičiaus šeima turi butą Vilniuje.

„Paskutinis taškas yra automobilių kelių rezervo dalinimas dėl gatvių ir kelių asfaltavimo“, – nurodė Seimo opozicijos lyderis.

Paskutinis taškas yra automobilių kelių rezervo dalinimas dėl gatvių ir kelių asfaltavimo.

J.Sabatauskas aiškino, kad, kaip rodo viešumon iškilusios su J.Narkevičiumi susijusios istorijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantis politikas galėjo ne tik painioti viešuosius ir privačius interesus. Jis akcentavo moralės, etikos dalykus.

Pasak J.Sabatausko, siūlymas rengti interpeliaciją susisiekimo ministrui pateiktas ir kitoms Seimo opozicinėms jėgoms.

„Mes jau tariamės dėl to“, – sakė socialdemokratas.

„Tai – visiškas dugnas“

Apie planus rengti interpeliaciją J.Narkevičiui trečiadienį pranešė ir Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Ji teigė, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

„Išvaikyta nepriklausoma Lietuvos pašto valdyba, fiasko ir gėda komandiruotėje Abu Dabyje, vakarienės už pavaldžių įmonių pinigus, piktnaudžiavimas Seimo viešbučiu, o ir dar galimas brakonieriavimas – tai visiškas dugnas, kurį pasiekęs ministras turi būti patrauktas“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Pasak jos, sveikai mąstantys Seimo nariai turi susitelkti ir parodyti, kad mūsų valstybėje nomenklatūrinis veikimo būdas netoleruotinas.

„Tai, kas kai kam tiko prieš dvidešimt metų, tikrai nebetinka šiandien. Todėl kviečiu visus – pirmiausia opozicijos, bet ir valdančiosios daugumos Seimo narius prisijungti, rengiant interpeliaciją, ir atleisti J.Narkevičių iš susisiekimo ministro posto, kol nesulaukėme naujų jo išsišokimų“, – teigė A.Armonaitė.

Tai, kas kai kam tiko prieš dvidešimt metų, tikrai nebetinka šiandien.

Kartu ji teigė apgailestaujanti, kad nei skaidrumo vėliava ilgai mojavusi „valstiečių“ valdančioji dauguma, nei premjeras Saulius Svernelis, nei prezidentas Gitanas Nausėda nepareiškia ryžtingos nuomonės dėl netinkamos ministro veiklos.

Nemalonumai – vienas po kito

Pastarosiomis savaitėmis išlindo ne viena su rugpjūčio pabaigoje susisiekimo ministro pareigas eiti pradėjusiu J.Narkevičiumi susijusi skandalinga istorija.

Pradėjęs darbą J.Narkevičius atleido iš nepriklausomų narių sudarytą Lietuvos pašto valdybą.

Spalio mėnesį J.Narkevičius vyko į pasaulinį kelių kongresą Abu Dabyje, kur organizatoriai tikėjosi išgirsti iš jo pranešimą. Tačiau ministras scenoje taip ir nepasirodė.

Organizatorių nuotr. /Jaroslavas Narkevičius Abu Dabyje
Organizatorių nuotr. /Jaroslavas Narkevičius Abu Dabyje

Vėliau paaiškėjo, kad ministro vakarienės išlaidos Jungtiniuose Arabų Emyratuose buvo padengtos iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos reprezentacinių lėšų. Dėl to opozicijos politikai kreipėsi į tarnybinės etikos sargus.

Keliolikos žmonių pietus Minske, kuriuose dalyvavo ir J.Narkevičius bei susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius, apmokėjo Klaipėdos uostas.

Po kritikos lavinos J.Narkevičius teigė padengęs visas apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas Abu Dabyje ir Minske.

Taip pat viešumon iškilo istorija, kad kita valstybei priklausanti įmonė Lietuvos paštas sumokėjo už pietus, kuriuose dalyvavo ne tik J.Narkevičius, bet ir jo duktė Karolina. Valstybinė įmonė apmokėjo politiko pietus Vilniaus restorane vykusiame susitikime su Lenkijos pašto atstovais, kurie turi interesų Lietuvoje.

Kultūros ministerijos nuotr./Karolina Narkevič
Kultūros ministerijos nuotr./Karolina Narkevič

Vėlinių išvakarėse susisiekimo ministras viešai pasidžiaugė papildomai skirtu finansavimu Trakų kapinių teritorijos ir kelių rajono gyvenviečių gatvių asfaltavimui – lėšas šiems ministro rinkimų apygardos objektams Vyriausybė skyrė jo paties teikimu.

Iš Vilniaus rajono keliams Vyriausybės skirtų 300 tūkst. eurų 299,9 tūkst. atiteko premjero Sauliaus Skvernelio gatvei.

15min nuotr./Saulius Skvernelis
15min nuotr./Saulius Skvernelis

Šią savaitę paaiškėjo, kad J.Narkevičius, kurio dukra gyveno jam skirtame bute Seimo viešbutyje, turi butą Vilniaus senamiestyje. Tai rodo Registrų centro duomenys. Pats ministras gyvena Trakuose ir nemato nieko bloga, kad turėdamas butą sostinėje prašė būsto Seimo viešbutyje.

Tačiau tuo susisiekimo ministro bėdos nesibaigė. Antradienį žiniasklaida pranešė, kad J.Narkevičius įtariamas brakonieriavimu Trakų rajono ežere.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius